ARTIEST: Spinvis

Uit: Nieuwegein - Nederland    Genre(s): Pop - pop

Spinvis, dankzij zijn gelijknamige debuutplaat bij Excelsior al snel bekend bij de muziekliefhebbers. Door de plaat thuis op te nemen, kwam deze helemaal tot stand op een zolderkamertje in Nieuwegein. Langleve ProTools, waarmee iedereen zijn muzikale ideeen tot leven kan wekken en op relatief eenvoudige wijze op kan nemen.

Met behulp van samples, keyboards en zijn stem zorgt Spinvis voor een ietwat trieste maar intieme, melancholieke en weemoedige sfeer. Grote broer (Bauer) en zus (Solex) keken ernaar, en zagen dat het goed was.

Aangezien Excelsior de demo goed genoeg vond, werd deze gelijk overgezet naar cd. Live spelen leek niet te gaan lukken, totdat Spinvis op het idee kwam om de partijen uit te schrijven en ze te laten spelen door musici die muzikaal actief waren in de tijd waar de samples vandaan kwamen. En hoewel dat een nieuwe benadering gaf aan de liedjes, ging dat niet ten koste van de kwaliteit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (387) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (387) oude optredens

FOTO'S VAN Spinvis

Foto Spinvis te Eurosonic Noorderslag 2012 Foto Spinvis te Spinvis - 17/2 - Paard van Troje Foto Spinvis te Spinvis - 23/11 - TivoliVredenburg Foto Spinvis te Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Foto Spinvis te Dauwpop 2017 Foto Spinvis te Crossing Border Den Haag 2011
 
Bekijk alle 96 foto's van Spinvis

Spinvis NIEUWS

Al het Spinvis nieuws

video's Spinvis

Video: Ronnie Flex beïnvloed door Spinvisplay

Ronnie Flex beïnvloed door Spinvis

Na zes jaar heeft Erik de Jong weer een nieuw Spinvis-album gemaakt. Trein Vuur Dageraad moest...

video's Spinvis

Video: Ronnie Flex beïnvloed door Spinvis
videoRonnie Flexbeïnvloeddoor Spinvis

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: