Spinvis

Uit: Nieuwegein - Nederland    Genre(s): Pop - pop

Spinvis, dankzij zijn gelijknamige debuutplaat bij Excelsior al snel bekend bij de muziekliefhebbers. Door de plaat thuis op te nemen, kwam deze helemaal tot stand op een zolderkamertje in Nieuwegein. Langleve ProTools, waarmee iedereen zijn muzikale ideeen tot leven kan wekken en op relatief eenvoudige wijze op kan nemen.

Met behulp van samples, keyboards en zijn stem zorgt Spinvis voor een ietwat trieste maar intieme, melancholieke en weemoedige sfeer. Grote broer (Bauer) en zus (Solex) keken ernaar, en zagen dat het goed was.

Aangezien Excelsior de demo goed genoeg vond, werd deze gelijk overgezet naar cd. Live spelen leek niet te gaan lukken, totdat Spinvis op het idee kwam om de partijen uit te schrijven en ze te laten spelen door musici die muzikaal actief waren in de tijd waar de samples vandaan kwamen. En hoewel dat een nieuwe benadering gaf aan de liedjes, ging dat niet ten koste van de kwaliteit.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (457) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (457) oude optredens

FOTO'S VAN Spinvis

Foto Spinvis te Spinvis - 20/3 - Tivoli Oudegracht Foto Spinvis te Freek de Jonge Neerlands Hoop in Concert - 13/02 - Carré Foto Spinvis te Welcome To The Village 2017 - Zondag Foto Spinvis te Spinvis - 17/05 - Burgerweeshuis Foto Spinvis te Spinvis - 19/12 -Paradiso Foto Spinvis te Parade Amsterdam - vrijdag 24 augustus 2012
 
Bekijk alle 109 foto's van Spinvis

Spinvis NIEUWS

Al het Spinvis nieuws

video's Spinvis

Video: Ronnie Flex beïnvloed door Spinvis

Ronnie Flex beïnvloed door Spinvis

Na zes jaar heeft Erik de Jong weer een nieuw Spinvis-album gemaakt. Trein Vuur Dageraad moest...

video's Spinvis

Video: Ronnie Flex beïnvloed door Spinvis
videoRonnie Flexbeïnvloeddoor Spinvis

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: