Fris & Dood

Nederland

Fris & Dood bestaat uit Frietboer (producer) en Tens (rapper/vocalist). De naam Fris & Dood staat voor een balans tussen brag&boast, kritische teksten en bovenal gevoel. Het is beeldspraak. Deze mannen komen met ongepolijst expressionisme, zowel beats en lyrics.

De producer (Thijs Van Den Bosch) brengt een experimentele sound en haalt zijn invloeden voornamelijk uit drum & bass, breakcore, hiphop en distortion. Het tempo van hip hop werkt voor hem in een perfecte evenwicht tussen lichaam en geest. Ofwel hip hop geeft hem beweegredenen. Na enkele optredens en opnames met diverse locale rappers word het tijd voor één project. Via myspace werd de link gelegd met Tens.

Rapper (Jan Tensen) wil geen middenmoot- preken houden of zeggen dat hij meer weet over zijn omgeving dan een ander. Hij omschrijft het op een manier dat je het voelt, want er zit meer in dan je denkt. Jaren acteer-ervaring hebben hem daarbij zeer beïnvloed. Hij kon zich daar in uiten op een manier, die niet pastte in zijn omgeving. Dit zie je terug in zijn manier van schrijven. Het rauwe
geluid van Frietboer sloot daarbij aan.

OUDE OPTREDENS VAN Fris & Dood

  • 05 jun
  • 26 feb `10
  • 19 - 20   sep
  • 26 jun `09
  • 16 mei `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Fris & Dood

Wij hebben geen informatie over komende shows van Fris & Dood. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Fris & Dood

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: