Lt. and the Winedrunk Patrolmen

Lt & The Winedrunk Patrolmen ziet in 2008 het levenslicht als Anko Lammers (voorheen drummers in oa. Five beans in the wheel en Dragonfly) en Hank Schipdam (ook actief als drummer in Red Sky Burning) besluiten samen een muzikaal project te starten.

De omgeving wordt door beide heren afgespeurd voor een bassist. Uiteindelijk wordt deze gevonden in de pas 16-jarige René Meier. Hiermee is Lt. and the winedrunk patrolmen compleet.

De muziekstijl staat eigenlijk al op voorhand vast: Hank moet alle invloeden die hij tijdens zijn 16-jarig verblijf in New York heeft meegenomen kwijt. De band speelt Amerikaanse traditionals en de nodige covers van o.a. Drive by Truckers, Bob Dylan en Bruce Springsteen. Doordat de band een eigen draai en geluid geeft aan de nummers klinkt het echter nooit als de zoveelste coverband en vormen de nummers live een logisch geheel.

In november 2008 beleefd de band haar live-debuut in het Front te Vroomshoop. Het optreden wordt uitstekend ontvangen door het publiek en smaakt uiteraard naar meer. Vanaf dit eerste optreden is de band in sneltreinvaart bezig een uitstekende live-reputatie op te bouwen! In 2009 zal de band alles in het werk stellen zoveel mogelijk mensen te overvallen met hun unieke livegeluid en repertoire.

Bandleden:
- Lt. Shiprock - vocals, guitar and harmonica
- Mr. Statetrooper - drums, percussion, Accordeon and backing vocals
- The Parole Officer - bass

OUDE OPTREDENS VAN Lt. and the Winedrunk Patrolmen

  • 06 - 07   aug
  • 18 dec `09
  • 21 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Lt. and the Winedrunk Patrolmen

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lt. and the Winedrunk Patrolmen. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lt. and the Winedrunk Patrolmen

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: