De Ziekegeesten

Uit: Lierop - Onbekend

Het verhaal….

We schrijven het jaar 2006……

…toen ‘Maria Paranoia de Ziekste’ 3 zogenaamde muzikanten uit een
niet nader te noemen Brabantse band welkom heette in ‘Hospita Musica Geestia” Hierin worden met name muzikanten zonder (muziek)stijl opgenomen. “Stop ze vooral niet in een hokje” is dan ook het devies.

Ze sliepen met 5 personen op 1 kamer. Zo voegde zich bij de eerste drie zich al snel twee, zo mogelijk nog ziekere muzikanten. De een was gitarist en heeft na exact 285 pogingen de moed opgegeven om nog succesvol te worden als reggae artiest. De vijfde muzikant bleek een drummer te zijn. Klein en dik, zoals de meeste drummers zijn. Hij speelde al meer dan 10 jaar snoeiharde Dries Roelvink covers. Zieker dan hem hadden ze hem zelfs in Hospita Musica Geestia nog nooit gezien. De vijf samen bundelden met hun dwangbuisdoeken hun krachten en daaruit is een uniek mix gekomen. Snoeiharde rock wordt afgewisseld met swingende reggae en troubadourachtige ballades. Je valt van de ene in de andere verbazing.

Na verloop van tijd kregen de mannen hun buik toch al snel vol van iedere dag maar weer nootmuskaat en drumsticks op het menu. Er werd dan ook besloten om het Hospita te verlaten via de achteruitgang middels een lange sliert van aan elkaar geknubbelde gitaarsnaren. Via het water, de weg en de lucht stegen ze neer in het pitoreske Lierop en aldaar groeide hun muzikale geest uit tot de meest verrassende band van het zuiden. Via de digitale snelweg toert de band inmiddels door heel Nederland als…

De Zieke Geesten! | www.deziekegeesten.nl

Op veler verzoek hebben ze echter de zieke koppen bij elkaar gestoken en besloten om dan nu toch ook de échte snelweg op te razen en zo ook live op de podia te gaan knallen.
De eerste echte live toer begint inmiddels vorm te krijgen en is getiteld:

‘De Niet O.K. Computer Tour 2009’.

OUDE OPTREDENS VAN De Ziekegeesten

  • 25 jan `13
  • 02 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN De Ziekegeesten

Wij hebben geen informatie over komende shows van De Ziekegeesten. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN De Ziekegeesten