My Vanity Project

Uit: Amsterdam - Nederland

My Vanity Project is een Engels/Nederlands trio uit Amsterdam, ontstaan in 2006 uit passie voor muziek en een verlangen om aan de dagelijkse sleur van kantoor en de waan van de coffeeshop te ontsnappen.

De muziek van My Vanity Project doet ergens in de verte denken aan Interpol en Placebo en aan klassiekers als Pixies, Cure, PIL en Hüsker Dü.

My Vanity Project heeft een eigenzinnig geluid gecreëerd. Basgitaar (Joep Rutten) en drums (Matt Cotton) leggen samen een stevig fundament. De bas varieert van melodieus tot beukend, alsmaar voortrazend en wordt ondersteund en opgezweept door strakke en soms onstuimige drums. Hier doorheen weeft de zanger/gitarist (Karl Griffiths) zijn stekelige zang- en zwaar vervormde gitaarpartijen.

De teksten zijn origineel Engels, bijtend en af en toe grappig met een vervreemdende onderlaag.
De nummers wisselen van intieme en kale wave tot opgefokte punk funk en alternatieve noise.

Het eerste concert van My Vanity Project vond plaats in The End dat slechts het beginpunt was voor diverse optredens in en rond Amsterdam (o.a. Winston, Maloe Melo, P60, 3voor12 Amsterdam en Ruigoord).

In januari 2009 verschijnt de eerste CD van My Vanity Project: a father, a son and an idiot.

OUDE OPTREDENS VAN My Vanity Project

  • 07 sep `10
  • 28 feb `10
  • 21 jul `09
  • 16 jul `09
  • 20 jun `09
  • 20 mei `09

KOMENDE OPTREDENS VAN My Vanity Project

Wij hebben geen informatie over komende shows van My Vanity Project. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN My Vanity Project

My Vanity Project NIEUWS

CD-RECENSIES

My Vanity Project A Father, a Son and an Idiot cover

My Vanity Project - A Father, a Son and an Idiot

My Vanity Project is een energiek trio, dat voor 2/3 deel bestaat uit Britten en het resterende 1/3 deel uit een Nederlander. Binnen iets meer...

In het wil graag live zien lijstje van