Louis Johnson

Amerika

Louis Johnson (1955, Los Angeles USA) wordt beschouwd als een van de beste bassisten uit de 20e eeuw. Hij is vooral bekend als lid van The Brothers Johnson en als sessiespeler op diverse hitalbums uit de jaren ’70 en ’80, waaronder het bestverkochte album ooit: Thriller van Michael Jackson.

Kenmerkend voor Johnson is zijn ‘slapping’ techniek. Zijn fenomenale vaardigheid leverde hem de bijnaam ‘Thunder-Thumbs’ op. Hij wordt, samen met Larry Graham, beschouwd als de grondlegger van het ‘slap-bass’ spel. Zijn karakteristieke ‘thumping’ en ‘plucking’ in combinatie met het unieke geluid van de ‘Music Man StingRay’ zorgt voor een funky en unieke sound.

Johnson is te horen op veel bekende albums van gerenommeerde artiesten, zoals Quincy Jones (Mellow Madness), Michael Jackson (Off the Wall, Thriller, Dangerous), George Benson (Give me the night), Herb Albert (Rise) en Earl Klugh (Finger Paints, Living Inside Your Love). Zijn befaamde ‘slap bass lines’ zijn prominent aanwezig in zijn werken met Stanley Clark, Grover Washington Jr., George Duke en Jeffrey Osborne.

OUDE OPTREDENS VAN Louis Johnson

  • 17 feb `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Louis Johnson

Wij hebben geen informatie over komende shows van Louis Johnson. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.