Booker T. and the MG's

Amerika

De meest fameuze band in de geschiedenis van de soulmusic: Booker T and the MG’s. Booker T and the MG’s hadden als jonge band met eigen composities als o.a. Time is Tight en Green Onions wereldhits in de jaren '60. Zij waren bepalend voor de sound van de soulmusic uit die tijd omdat zij de tevens als vaste band te horen waren in de grote hits van Otis Redding, Wilson Pickett, Sam and Dave en vele andere soul- en bluesartiesten van het legendarische Stax-label.

Gitarist Steve Cropper geldt als één van de invloedrijkste gitaristen in de muziekgeschiedenis en is bovendien mede-componist van de grootste soul-klassiekers: hij schreef onder andere samen met Otis Redding “Dock of the Bay” , samen met Wilson Pickett “In the Midnight Hour” en samen met Eddie Floyd “Knock on Wood”. Samen met bassist Duck Dunn is hij ook te zien in de fameuze Blues Brothers films als leider van de Blues Brothers Band. Bandleider Booker T Jones ontbond de band in de jaren 70 voor een succesvolle carrière als producer/arrangeur/toetsenist voor onder meer Ray Charles, Neil Young en Willie Nelson.

Booker T and the MG’s zijn door de jaren heen altijd veelvuldig gevraagd om mee te werken aan projecten van ‘s werelds grootste artiesten. Ze ontvingen een Grammy Award voor hun complete werk en zijn opgenomen in de prestigieuze Rock and Roll Hall of Fame.

OUDE OPTREDENS VAN Booker T. and the MG's

  • 11 - 14   jun
  • 02 mei
  • 21 mrt `09
  • 20 mrt `09
  • 19 mrt `09

KOMENDE OPTREDENS VAN Booker T. and the MG's

Wij hebben geen informatie over komende shows van Booker T. and the MG's. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Booker T. and the MG's

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: