Het Gebaar

Uit: Tilburg - Nederland

Gewoon lekkere Nederpop spelen. Met dat doel richten vijf jonge Tilburgers in 1995 de band Het Gebaar op. Als coverband maken zij al snel naam in de regio en dus leggen ze met eigen werk de lat een stukje hoger. Niet zonder succes. In 1996 sluit de band een contract met Universal Music, wat tot twee singles leidt. Eén in 1997 en één in 1998.

Rond de millenniumwisseling maakt Het Gebaar een uitstapje met gevolgen. Met producer Edwin Balogh neemt de band het nummer ‘Dat is niet waar’ op, een Nederlandstalige versie van ‘Casser la voix’ van Patrick Bruel. Muziekuitgever Hans Kusters hoort het en is meteen verkocht. Zijn platenmaatschappij biedt Het Gebaar in 2001 een contract aan voor het uitbrengen van twee albums en een aantal singles.

Dat leidt in 2002 tot landelijke bekendheid met de single ‘Als ik jou was’. Dit liedje staat hoog op verschillende hitlijsten en de clip is op televisie te zien; het bereikt de vijfde plek in de clipchart van muziekzender The Box. ‘Als ik jou was’ komt daarnaast op de soundtrack van de film ‘Volle maan’ en op de verzamelaars ‘Hart van mijn gevoel’ en ‘Nieuw Nederlands Peil’. Talrijke optredens in het hele land volgen. In het najaar van 2003, een paar maanden voor het vertrek van de bassist en de drummer, verschijnt het debuutalbum ‘Einde van een nieuw begin’.

In 2004 duikt de band, met een andere bassist en een andere drummer, opnieuw de studio in. Nu voor een tweede album. Het resultaat is herkenbaar, maar dankzij de sterkere composities, de nieuwe ritmesectie en de producers een stuk steviger. De titel van het album, dat in oktober 2005 is verschenen, kan dan ook niet toepasselijker: ‘Meer’. De eerste single is "Voor Haar".

OUDE OPTREDENS VAN Het Gebaar

  • 02 - 03   sep
  • 05 mei
  • 16 jan `05
  • 16 jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Het Gebaar

Wij hebben geen informatie over komende shows van Het Gebaar. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Het Gebaar