Triplex

Uit: Amsterdam - Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - cabaret (OUD)

Triplex is een eigenzinnige, orginele, sfeervolle en vlammende Nederlands-talige rockband uit Amsterdam. Kenmerkende punten zijn: sterke teksten, energieke uitstraling, goed in het gehoor liggende pop/rocknummers en vierstemmige vocalen.

Triplex werd in 1995 opgericht door Jurgen Jansen, Tom Kenter en Jochum Wildeman als akoestisch trio, dat vooral cabareteske liedjes maakte. In de zomer van 1995 werd op een viersporenrecorder de zeer tot de verbeelding sprekende demo Een engeltje met een kroket opgenomen. De oplage van veertig stuks was binnen een mum van tijd uitverkocht en optredens op vaak vage, maar altijd vermakelijke studentikoze feestjes waren het gevolg.

In april 1998 won Triplex met veel overtuiging de Amsterdamse talentenjacht ‘The battle of the bands.’
In het juryrapport stond over Triplex te lezen: ‘strak, overtuigend, pakkende teksten en een show die staat als een huis.’
Met deze prijs won de band twee dagen studiotijd plus een geldbedrag voor het laten drukken en vervaardigen van 500 cd’s. Dit werd de cd Schiphol, die door Nederlandse muziekpers unaniem lovend werd ontvangen.

Begin februari 2001 verliet drummer Tanco Baart na een muzikaal menings-verschil Triplex. In de persoon van Olaf Fase vond Triplex een nieuwe drummer. In juni 2001 werd er in het Maastheater in Rotterdam in één avond de nieuwe cd Wat staat er in de sterren opgenomen. Ook is er in juni 2001 een clip opgenomen. Met de cd Wat staat er in de sterren weet Triplex als vanouds veel optredens voor 2002 binnen te halen. In februari 2002 werd een begin gemaakt met de opnames van de nieuwe, vooralsnog titelloze, cd.

Triplex heeft zich als doel gesteld op nationaal niveau door te breken.

Triplex is:
Jochum Wildeman: basgitaar en leadzang
Tom Kenter: gitaar en zang
Jurgen Jansen: gitaar en zang
Geert Docter: toesten en zang
Olaf Fase: drums

OUDE OPTREDENS VAN Triplex

  • 11 mrt `11
  • 05 nov `10
  • 19 - 20   nov
  • 28 - 29   jun
  • 21 sep
  • 20 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Triplex

Wij hebben geen informatie over komende shows van Triplex. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Triplex