Another Bandname

Uit: Lembeke - België

"Don Quichote leeft nog steeds in 2007 en hij is een muziekgroep geworden", was een bedenking die een handvol mensen maakten nadat Another Bandname debuteerde in een krap bemeten garage ergens ver weggestopt in het Meetjesland.

Het verhaal van de strijd tegen (muziek)windmolens wordt anno 2007 geschreven door ene Thomas, Reinout & Merijn. Wars van enige "Destined for fame"-pathetiek, jagen ze hoekige en drukke stadsgeluiden door de versterkers heen. Hun geluid is geënt op de takken van orginator Captain Beefheart, maar dan in een kruisbestuiving met een fris-van-de-lever punkattitude. Oude muziek voor jonge mensen. Zo lijkt het alsof Merijn en zijn bas in een zenuwslopende liaison dangereuse verwikkeld zijn, terwijl Reinout het geluid evoceert van een batterij Detroit-autofabrieken: knetterend druk, maar onweerstaanbaar oorprikkelend.

Welke katten tekstueel gegeseld worden door Thomas, blijft waarschijnlijk voor de meest doorwrochte Bob Dylan-exegeet een schier onmogelijke vraag. Betreft het baarlijke nonsens of een muzikale weergave van een immer verwonderde geest? Horen is geloven.

Net zoals The Jam en Hüsker Dü (niet toevallig betreft het hier tevens trio's) huist er een ongekende explosiviteit binnen another bandname. Het soort explosiviteit waardoor je met jeukende vingers de treble-knop van je stereoketen steeds hoger schuift. Nervositeit klonk zelden zo spannend anno 2007 te Lembeke.

KOMENDE OPTREDENS VAN Another Bandname

Wij hebben geen informatie over komende shows van Another Bandname. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.