The Killer Bananazz

Uit: Wageningen - Nederland

The Killer Bananazz, een gemuteerde groep bestaande uit fruitplanten, wordt zwaar geïnspireerd door instrumentale muziek. Deze schepsels zijn in staat om hun concerten in een wild stampende en gillende tafereel te veranderen.

Hoe is het zover gekomen? In 1999 werkten wetenschappers aan geheime plannen om de wereld een betere plaats te maken door het ontwikkelen en exploiteren van gemuteerd fruit. Dit werd gedaan door het volgen van het initiatief van autoriteiten binnen het “Banaan In Project-Surf” (BIPS). Toen alle experimenten waren gedaan hadden deze kinetische fruit-alikes iets anders nodig om hun jeugdige energie te verdrijven. Dus zij ontsnapten….

Logischerwijs ontdekten zij de instrumentale jaren 60 muziek. Onmiddellijk experimenteerden zij hiermee en werden invloeden uit de surfmuziek samengevoegd. Dat was tenslotte wat zij wisten.

Het doel van deze band moet de Banaan (Musa sp.) een meer stabiele en winstgevend gewas maken voor echte muziekliefhebbers, te bereiken via genetische verbetering. Sinds hun hilarische ontsnapping uit het lab heeft de band 2 albums en 2 demo's geproduceerd. Dit werd hoofdzakelijk ingezien door wetenschappelijke erkenning van bekende surfen-DJ’S en kenner zoals Marcel Haerkens van OOR (NL) en Phil Dirt (VS), waar banaan in vitro cultuur methoden getest en aangepast werden naar de verandering benadering.

De band is actief bezig geweest met surfmuziek programma's en concerten in veel zalen. Hun muziek kan beschreven worden als high-energy surf en penetrerend als een machineboor. Zij rocken alsof geen morgen is! Niet alleen is muziek deel van hun optreden; bijkomende acts met brandende gitaren en angstaanjagende pakken zijn deel van de verblindende vertoning.

The Killer Bananazz, enkel bekende bij een klein publiek maar berucht voor hun opwindende prestatie en wild besmettelijk optredens. Wanna go bananazz??

OUDE OPTREDENS VAN The Killer Bananazz

  • 31 dec
  • 20 mrt `10
  • 16 okt
  • 16 okt `09
  • 03 okt `09
  • 26 sep
  • 25 sep
  • 30 apr `09
  • 04 - 05   apr
  • 08 nov `08
Beijk alle oude (25) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN The Killer Bananazz

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Killer Bananazz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Killer Bananazz

Beijk alle oude (25) oude optredens

CD-RECENSIES

The Killer Bananazz - Frutti Di Mare

Na de eerder hier besproken cd Riptide waar voornamelijk covers op stonden hebben The Killer Bananazz met Frutti Di Mare hun eerste cd met eigen nummers. Op het moment dat je deze schijf opzet waan...

The Killer Bananazz - Riptide

Zijn er mensen die een hekel hebben aan surf? Ik kan het me nauwelijks voorstellen. Dé ideale vorm van rock & roll om weer eens op het meubilair van je favoriete uitgaansgelegenheid te...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: