Quiet

Uit: Ulft - Nederland

Quiet is in 1999 begonnen als een akoestisch gitaarduo. Maarten van Schoorl als sologitarist en Luc ten Brinck als gitarist/zanger besloten om samen muziek te gaan maken op de meest elementaire, breekbare manier. Twee akoestische gitaren en een microfoon. Bij veel mensen uit Ulft en omgeving zorgde de combinatie van deze twee muzikanten voor verwarring en verbazing, maar al snel stonden ze met een groot aantal covers en een klein aantal eigen nummers op de planken. Quiet speelde voornamelijk in kleine kroegen en op kleine feesten en partijen. Tijdens de optredens kwamen er zeer verschillende muziekstijlen voorbij. Van Jimi Hendrix tot Crowded House en van Eric Clapton tot Live.

Eind 2001 kwamen beide heren tot de conclusie dat de muzikale rek uit Quiet was en dat ze een nieuwe impuls konden gebruiken. Maarten kende bassist Harry Snellenburg nog uit zijn vorige band en bij een bezoek aan een regionale muziekzaak hoorden ze Paul Gregoor bezig met een djembé. Deze beide heren werden benaderd en zo ging Quiet verder als een band.
Na drie maanden repeteren volgde in maart 2002 het eerste optreden in de huidige bezetting.

Quiet bestaat uit:
* Harry Snellenburg : bas
* Maarten van Schoorl : sologitaar
* Luc ten Brinck : gitaar en zang
* Paul Gregoor : percussie en backing vocals

Quiet trad veel op in de regio en vormde, door de niet alledaagse bezetting en het werken met louter akoestische instrumenten, een uitzondering op de vele bands in de regio.

Na een tijd groeide het idee om een cd op te gaan nemen met eigen werk. In oktober 2002 werd begonnen in de Silvox studio in Silvolde met de opnames van hun cd "Storm in my head". Deze cd komt is uitgekomen in mei 2003. Op de cd staat alleen eigen werk, veelal geschreven door Luc ten Brinck en uitgewerkt met de gehele band. Deze eigen composities worden ook veel gespeeld tijdens hun optredens.

OUDE OPTREDENS VAN Quiet

  • 24 - 25   aug
  • 17 apr
  • 18 - 20   jul
  • 19 - 21   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Quiet

Wij hebben geen informatie over komende shows van Quiet. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Quiet

Live gezien door: