CellKey

Uit: Purmerend - Nederland

Onder de naam CellKey maken vijf jeugdige jongens rockmuziek, ze kennen elkaar van hun vroegere hobby’s en scholen. Zes jaar later kwamen ze echter pas met het idee om samen muziek te gaan maken. Gemiddeld zijn de leden sinds hun tiende jaar al bezig met muziek en na verschillende bands werd er begin 2008 aan dit nieuwe avontuur begonnen. Zoals de meeste beginnende bands begon dit met het spelen van covers, maar vonden ze al snel inspiratie genoeg om eigen nummers te schrijven.

De bandnaam staat voor een sleutel die de muziek in de lichaamscellen opent, dit zodat het vijftal het kan delen. In de muziek schrijft de zanger de teksten en de overige vier de muziek, op deze manier kan iedereen zijn inspiratie en gezicht erin kwijt. Het meeste plezier heeft de band in het live spelen; grote of kleine zaal, veel of weinig mensen. De motivatie en plezier halen de leden vooral uit het publiek dat de muziek komt beluisteren en ervan kan genieten. Dit samen met de kick van het live spelen en de gezelligheid die het samenzijn brengt.

Het grootste verschil met hun voorgaande bands is dat CellKey uit enkel vrienden bestaat - wat fanatiek, positief en motiverend werkt op het podium. De nummers grenzend aan Hoobastank, Disturbed en Seether worden gebracht door zanger Roy Kamphuis, bassist Christiaan Färber, drummer Jip ter Voort, gitaristen Timo Kruissel en Michel Rose. De vijf komen allen uit Purmerend (Noord-Holland) en oefenen hier regelmatig in het lokale poppodium.

OUDE OPTREDENS VAN CellKey

  • 30 jan `09
  • 25 jan `09
  • 25 jan `09
  • 19 dec `08
  • 13 nov `08
  • 22 jun `08
  • 20 jan `08

KOMENDE OPTREDENS VAN CellKey

Wij hebben geen informatie over komende shows van CellKey. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN CellKey

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: