Thoughts Create The World

Nederland

Thoughts Create the World is begonnen als een audio-project van oud leden van Sippe Sibbele en leden van Innerlogic. Door het verkrijgen van een eigen studio c.q. oefenruimte in 2005 heeft dit collectief de beschikking gekregen over onbeperkte opnamemogelijkheden. In alle rust heeft TctW de afgelopen jaren kunnen werken in deze muzikale proeftuin. Dit heeft geresulteerd in vele uren aan audiomateriaal. Dit najaar zal een selectie van dit materiaal worden uitgebracht op een drietal albums.

Het 1e album “Leaves Grow Back” is eind september verschenen en meteen goed ontvangen door liefhebbers en de schrijvende pers. Omrop Fryslan en Radio 2 hebben o.a. airplay aan dit album gegeven. Eind oktober verschijnt het 2e album met de titel “White Rooms”. Het landelijke en introverte geluid van zijn voorganger wordt op ‘White Rooms’ doorgetrokken. De 2e release is persoonlijker en verhaalt over afscheid nemen en het verwerken van verliezen.

Het geluid van TcTw wordt gekenmerkt door de subtiele mix van akoestische en elektronische instrumenten. Anders dan Sippe Sibbele ligt de keuze nog meer op het filmische en melancholische karakter van de nummers. De band weet te spelen met donker en licht, met lang en kort, maar met de kracht en intentie om zijn toehoorders vast te houden.

OUDE OPTREDENS VAN Thoughts Create The World

  • 03 feb `08
  • 13 jan `08
  • 02 dec `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Thoughts Create The World

Wij hebben geen informatie over komende shows van Thoughts Create The World. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Thoughts Create The World