Bim Sherman

Uit: London - Engeland

Jarret Lloyd Vincent (2 February 1950 – 17 November 2000) is beter bekend bij een van zijn artiestennamen: Bim Sherman. Andere namen die hij gebruikte omvatten Jarrett Tomlinson, Jarrett Vincent, Lloyd Vincent, J. L. Vincent, Bim Shieman and Lloyd Tomlinson. Bim was een Jamaicaans muzikant en singer-songwriter, die later naar Engeland vertrok.
Hoewel zijn muziek geworteld bleef in Reggae, ontwikkelde zijn muziek zich later in vele richtingen, met invloeden van over de hele wereld maar vooral India. Sherman werd geroemd om zijn "zoetste stem in Reggae". De gave om zijn luisteraars direct in het hart te raken.
Halverwege de jaren zeventig nam hij, als beginnende, voor erkenning vechtende nieuwe zanger, een aantal klassiek geworden Rootsnummers op in Jamaica. Later vertrok hij naar London waar hij, als onderdeel van post-punk's Reggae opleving, naam maakte bij Adrian Sherwood's On-U Sound label. Hij werd deel van verschillende On-U Sound groepen, zoals New Age Steppers (naast Ari Up, voorheen van The Slits) en Singers & Players (naast Mikey Dread, Prince Far-I, en The Congos' Congo Ashanti Roy).
Daarnaast nam hij ook als solo-artiest albums op. Tegen het eind van zijn leven ging hij muzikaal een andere richting op. Hij vertrok naar India en nam zijn Rootsklassiekers uit de jaren zeventig opnieuw op, begeleid door een compleet Indiaas klassiek orkest in Bombay, waarmee hij zijn meesterwerk, het veel geroemde album "Miracle" opnam.
Hiermee maakte hij naam bij een heel nieuw publiek, en leek hij eindelijk de Reggae te ontstijgen. "It Must Be A Dream", een complete remix van "Miracle" met remixes van top UK DJs, werd op de markt gebracht, gevolgd door het volgende Indiaas/Reggae crossover album "What Happened?".
Toen, van de een op de andere dag, kreeg Bim Sherman de diagnose 'kanker', waaraan hij slechts luttele weken later overleed. Hij kreeg een rouwbericht in The Times, een zeldzame eer voor een 'underground Reggae' artiest.

OUDE OPTREDENS VAN Bim Sherman

  • 23 mei `00

KOMENDE OPTREDENS VAN Bim Sherman

Wij hebben geen informatie over komende shows van Bim Sherman. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: