Sonny J

Uit: Liverpool - Engeland

Sonnington James III (Sonny J.) is een Jackson 5 liefhebber, zoveel is duidelijk. Het nummer ‘Can't Stop Moving’ lijkt ingezongen door Michael Jackson toen hij nog klein en onschuldig was. Dat laatste is hij natuurlijk nog steeds. Of niet soms? ‘Can't Stop Moving’ riekt naar een zomerhit. De disco liefhebbers kunnen de dansvloer op. Sonny sampled van alles en nog wat aan elkaar, quotes uit televisieseries, telefoongesprekken en vette beats.
Het klinkt als een vernieuwing van het bigbeat genre van begin jaren ’90.
Sonny toerde met Groove Armada en speelde afgelopen zomer op verschillende engelse festivals. In plaats van wachten op het tweede album van The Avalanches, is hier nu Sonny J.
Sonny J’s debuutalbumalbum ‘Disastro’ is een bijzonder album. Er zijn zelfs rappende Franse schoolkinderen, musicalsterren en lokale alcoholisten te horen. Dit alles is aan elkaar gesponnen door een man die het stof van heel wat platen en Betamax banden geblazen moet hebben en daarmee sommige namen van de vergetelheid wil zien te redden. Ook oude platenzaken moeten favoriet geweest zijn van Sonnington, verscholen pareltjes worden gesampled en verpakt in een nieuw nummer.
Het nummer ‘Can't Stop Moving’ verscheen het eerst op zijn eigen Myspace site, werd een hype en dit resulteerde uiteindelijk in een platendeal met EMI.

OUDE OPTREDENS VAN Sonny J

  • 10 - 12   jan
  • 02 - 04   nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Sonny J

Wij hebben geen informatie over komende shows van Sonny J. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Sonny J

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: