Astral Travellers

The Astral Travellers smelten metal, progressieve –en symfonische rock tot een geheel. De bandleden spelen voor de oprichting van The Astral Travellers in 2007 al zes jaar samen in de rockband Oker. In die jaren groeit de liefde voor de progressieve en symfonische rockmuziek van bands als Tool, Dream Theater, Neal Morse, Yes en Porcupine Tree. De invloed van “prog” wordt steeds sterker tijdens repetities en bij het schrijven van nieuwe nummers. Daarom besluit Oker in 2006 te gaan werken aan een nieuwe set. Bij deze nieuwe ingeslagen weg hoort een nieuwe bandnaam: The Astral Travellers. Na een jaar in het repetitiehok te hebben doorgebracht zijn The Astral Travellers klaar voor een nieuwe start. Geen couplet- refrein liedjes maar langere composities van organisch opgebouwde nummers met symfonische synths en experimenten met ritme. Dit doorspekt met de klassieke prog thema’s over science fiction, fantasy, oorlog, liefde en absurdisme!

OUDE OPTREDENS VAN Astral Travellers

  • 13 nov `10
  • 10 jul `09
  • 14 dec `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Astral Travellers

Wij hebben geen informatie over komende shows van Astral Travellers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Astral Travellers

CD-RECENSIES

Astral Travellers The Truth Beyond cover

Astral Travellers - The Truth Beyond

Het Nederlandse Astral Travellers hebben al een lange weg achter der rug. In 1997 begonnen de heren onder de naam The Lower Lifeforms, waarna de naam in 2000 in Oker werd veranderd. Sinds die...