Dio (Diorno Braaf)

 • Dio (Diorno Braaf)
  Where The Wild Things Are 2013
 • Dio (Diorno Braaf)
  Redbull Soundclash - 27/6 - Melkweg
  © Bas van der Vorm
Uit: Amsterdam - Nederland

Rapper Dio werd geboren als Diorno Braaf op 31 mei 1988 in Amsterdam. Hij groeit op zonder vader, heeft wel een thuis, maar leeft op straat. Dit leven vormt hem en oefent invloed uit op zijn jongere jaren: zoals vaak maakt de zoek naar vermaak op straat plaats voor gevaar. Provocerend gedrag en meer dan kattenkwaad alleen geven invulling aan zijn dagelijkse bezigheden. Zijn instelling staat haaks op wat zijn achternaam zou doen verwachten: Dio is totaal niet Braaf.

Het stempel van probleemkind is een feit, en scholen zien hem liever gaan dan komen. Na diverse onderwijsinstellingen versleten te hebben blijkt een school voor moeilijk opvoedbare kinderen de laatste oplossing
Als Dio groeit. en de zelfreflectie volgt, breekt er een moeilijke tijd aan. Er is dan ook maar 1 reden waardoor Dio zich door vele tegenslagen heeft heen geworsteld, namelijk: muziek.

In 2004 beïnvloed door Biggie, Jay-Z en Eminem begint Dio met rappen. Hij begint met het schrijven schrijven van teksten. Dio ontmoet Darryl en samen vormen ze de formatie “ Dubbel D”, ze scoren een internet hit met het nummer ‘Minderjarig’ en touren samen door het land. In de tussentijd krijgt Dio een contract bij Goodlife aangeboden, hoewel een partij als Goodlife altijd interessant is kan hij dit contract door omstandigheden op dat moment niet tekenen..

Na 2 jaar Dubbel D is de magie over. Darryl doet zijn ding, Dio trekt zich terug, met een reden. Terug op straat, zwervend tussen studio’s werkt hij samen met o.a. Re-Verse, The Opposites, The PartySquad & Willie Wartaal; telkens aan andermans projecten.
Met het doel alleen maar ‘extreem goede tracks’ uit te brengen is het op een gegeven moment tijd om aan zijn eerste album te gaan werken: “ Diografie”. Een album waarop Dio fragmentaties van zijn leven ten gehore brengt.

OUDE OPTREDENS VAN Dio (Diorno Braaf)

 • 19 sep `20
 • 13 - 14   sep
 • 06 - 07   sep
 • 03 aug
 • 31 dec `17
 • 14 - 16   jul
 • 23 sep `16
 • 05 mei
 • 26 apr
 • 13 nov `15
Beijk alle oude (153) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Dio (Diorno Braaf)

Wij hebben geen informatie over komende shows van Dio (Diorno Braaf). Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Dio (Diorno Braaf)

Beijk alle oude (153) oude optredens

FOTO'S VAN Dio (Diorno Braaf)

Foto Dio (Diorno Braaf) te Reuring 2009 Foto Dio (Diorno Braaf) te Eurosonic/Noorderslag 2010 Foto Dio (Diorno Braaf) te Dio - 13/11 - Effenaar Foto Dio (Diorno Braaf) te Dio - 13/11 - Effenaar Foto Dio (Diorno Braaf) te Damaris 2014 Foto Dio (Diorno Braaf) te Damaris 2014
 
Bekijk alle 24 foto's van Dio (Diorno Braaf)

Dio (Diorno Braaf) NIEUWS

Al het Dio (Diorno Braaf) nieuws

video's Dio (Diorno Braaf)

Video: Dio heeft steeds meer moeite met 'stoer' doen

Dio heeft steeds meer moeite met 'stoer' doen

Video: Mensen die met me wegliepen waren opeens foetsie

Mensen die met me wegliepen waren opeens foetsie

“Ik heb groot succes gekend maar ik heb het ook zien kelderen,” zegt de nu 27-jarige Dio over...

video's Dio (Diorno Braaf)

Video: Dio heeft steeds meer moeite met 'stoer' doen
videoDio heeftsteeds meermoeite met'stoer' doen
Video: Mensen die met me wegliepen waren opeens foetsie
videoMensen diemet mewegliepenwaren opeensfoetsie

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: