Ramon Valle Cuban Quintet

Nederland

Ramón Valle [1964] startte zijn pianostudie op zevenjarige leeftijd aan de Escuela Provincial de Arte in zijn geboortestad Holguín, Cuba. In 1984 studeerde hij af aan de Escuela Nacional de Arte in Havana. Zijn bijzondere talent wordt ontdekt als hij in 1985 met de vroegtijdig overleden Cubaanse pianist Emiliano Salvador optreedt in een dubbelconcert. Als solo-artiest en als leider van zijn jazzkwartet Brújula, waarmee hij langs verschillende festivals toert
[Mexico DF, Bogotá, Havana Jazz Festival], vestigt hij al snel zijn naam in de Cubaanse en Latijns-Amerikaanse jazzscene.

In 1998 vestigt Ramón Valle zich definitief in Europa waar hij na verschillende toernees door o.a. Duitsland, Scandinavië en Spanje unamiem bejubeld wordt door de pers: Valle is pure energie...een wervelvind die alles en iedereen meesleurt...Valle is risico, daagt het publiek voortdurend uit met zijn onbegrensde creativiteit die hij aan geen enkele concessie wenst te onderwerpen... Kortom, Valle ís Jazz... Valle laat zien dat de wereld van de jazz een apart hoofdstuk voor hem moet inruimen.

Daarnaast beschikt Valle over een uitstraling en grote expressiviteit in zijn vertolkingen waarmee hij het publiek onmiddellijk voor zich weet in te nemen. Zijn relatie met de piano is geheel en al fysiek. Zijn muzikale verhalen slepen vanaf het eerste moment mee, betoveren. Vertellen zichzelf.

OUDE OPTREDENS VAN Ramon Valle Cuban Quintet

  • 11 - 13   jul
  • 22 - 23   jun
  • 18 - 20   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Ramon Valle Cuban Quintet

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ramon Valle Cuban Quintet. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ramon Valle Cuban Quintet