Blizzard

Uit: Aalten - Nederland    Genre(s): Rock - rock

Blizzard is een jonge, talentvolle rockband uit Aalten/Varsseveld. De in de zomer van 2001 opgerichte band maakt op dit moment snel naam in het Achterhoekse rockcircuit.

De band speelt energieke Groove-rock en de frisse composities zijn stille getuigen van het schrijverstalent van zanger/bassist Timo. Ervaar hoe pure emotie en stevige rock met elkaar worden gecombineerd tot pakkende songs die lekker in het gehoor liggen. De knallende gitaarriffs van Thies, groovy basslines van Timo en opzwepende drums van Niels zorgen voor een krachtige en volle sound.

Door de in 2004 uitgebrachte demosingle 'Still Questioning' kreeg Blizzard veel media-aandacht. Zowel regionale als landelijke radiostations (o.a. Yorin FM) en de schrijvende pers toonde interesse in de band. Vele optredens waren mede hierdoor het gevolg (o.a. Paaspop Zieuwent).

Twee jaar na de demosingle was de tijd rijp om nieuw materiaal vast te leggen. Maart 2006 brengt Blizzard daarom in eigen beheer haar eerste album uit. Het album heeft de titel ‘Thinking Twice’ en bevat acht tracks met potentie. Het album is opgenomen in de Doetinchemse S&K Studio en is, evenals de demo-single, geproduceerd door Dick Kemper (Vandenberg). Dick heeft veel ervaring met rockbands en wist ook met Blizzard een supervette productie te creëren. Het album bevat naast krachtige ‘feel good’ rocksongs ook enkele pakkende emotionele ballads. Naar aanleiding van het album heeft Blizzard inmiddels live opgetreden in het programma ‘Met Michiel’ op Radio 3FM.

De gedrevenheid van de bandleden staat garant voor een strak optreden en met een verfrissende performance weet de band ook live te overtuigen. Door de spontane presentatie ontstaat al snel een swingende wisselwerking tussen band en publiek. Meer over "Thinking Twice" lees je in de Festivalinfo recensie-sectie.

Timo Pennings - Leadvocals/basgitaar
Thies Rademaker - Gitaar/backing vocals
Niels Houwer - Drums

OUDE OPTREDENS VAN Blizzard

  • 15 dec `16
  • 08 - 10   mei
  • 07 - 09   apr
  • 13 - 14   jan
  • 16 - 18   jul
  • 05 mei
  • 20 - 21   mrt
  • 20 feb `10
  • 25 okt `08
  • 20 sep `08
Beijk alle oude (23) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Blizzard

Wij hebben geen informatie over komende shows van Blizzard. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Blizzard

Beijk alle oude (23) oude optredens

Blizzard NIEUWS

CD-RECENSIES

Blizzard Thinking Twice cover

Blizzard - Thinking Twice

In de Achterhoek valt geen hol te beleven. Dus wat doe je dan? Juist, je begint een bandje. Oke, nou weet ik niet precies of dit de reden is geweest dat deze band tot stand is gekomen, maar wel...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: