Ian van Dahl

België

Christophe Chantzis en Erik Vanspauwen vormen Ian van Dahl, in zangeres Marscha zien ze een groot talent. Zij schrijft het nummer "Casttles in the sky", wat tevens de doorbraak betekende.

Ian van Dahl is een danceproject van de Belgen Christophe Chantzis en Erik Vanspauwen. In 2000 beginnen de twee met zangeres Marsha (echte naam Martine Theeuwen, geboren 7 oktober 1976) met de gedachten de wereld te gaan veroveren.

Het nummer "Castles in the sky" wordt geschreven door Marsha. Het Dj/producer duo zorgt voor de muziek en ze duiken de studio in om het nummer op te nemen. Het success voor Marsha blijft echter uit want voordat het nummer wordt uitgebracht wordt ze door de platenmaatschappij en Christophe Chantzis aan de kant gezet door hoop oplopende meningsverschillen.

Ze vinden Cindy Mertens die wel wat ziet in het project Ian van Dahl. Maar al snel wordt zij ook aan de kant gezet omdat ze tijdens optredens de zang van Marsha playbackt. Christophe en Erik zoeken verder en vinden uiteindelijk zangeres Annemie.

Naast Annemie halen ze ook danseressen Jeanine en Diana bij de groep en duiken opnieuw de studio in. Met Annemie nemen ze een nieuwe versie van "Castles in the sky" op. Voor de derde keer wordt de single uitgebracht maar nu dus met de zang van Annemie. Ondanks alle problemen wordt het nummer toch nog een hit voor Ian van Dahl.

OUDE OPTREDENS VAN Ian van Dahl

  • 20 dec
  • 20 mei
  • 29 apr
  • 17 - 19   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Ian van Dahl

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ian van Dahl. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ian van Dahl

Live gezien door: