Broshim

Uit: Den Haag - Nederland    Genre(s): Pop - britpop Experimenteel - (new) wave

In 2000 werd de Haagse elektropopband Broshim opgericht. Met de kenmerkende vocalen van Stefan en de karakteristieke hoofdrol voor synths wordt Broshim inmiddels gezien als één van de ambassadeurs van de Nu Wave-stroming.

In de eerste twee jaar van haar bestaan heeft Broshim zich weten te ontpoppen van een beginnende popband tot één van de meest opvallende popacts uit Den Haag.
Inmiddels heeft Broshim opgetreden op podia als LVC (Leiden), Het Paard (Den Haag), De Paap (Den Haag), Popfront (Zwolle), De Boerderij (Zoetermeer) en Volta (Amsterdam).

Invloed(en)

De Nu Wave van Broshim valt misschien het beste te omschrijven als een cross-over tussen ’80-muziek, New wave en Britpop, met voorbeelden als A-ha, Coldplay en The Cure.

Met de komst van Ronald de Jong op de bas én de vervanging achter de toetsen, maakt Broshim in 2004 een nieuwe start Tot het moment dat er een nieuwe toetsenist is ingewerkt, zal toetsenkunstenaar annex producer Eddy de band versterken.

Broshim bestaat uit zanger Stefan Oosthof, gitarist Maartje, drummer Bas Bredius en bassist Ronald de Jong.

OUDE OPTREDENS VAN Broshim

  • 26 jun
  • 19 dec
  • 26 jul
  • 17 apr
  • 27 jul
  • 01 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Broshim

Wij hebben geen informatie over komende shows van Broshim. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Broshim

CD-RECENSIES

Broshim Seventh of July cover

Broshim - Seventh of July

Broshim timmert sinds de eeuwwisseling al aan de weg en is in geen enkel hokje te duwen. De muziek is het best te omschrijven als een mix van ’80-muziek, New wave en Britpop. Met als grote...

Live gezien door: