ARTIEST: Osagyefo

Ghana

Osagyefo, voorheen beter bekend als Ragga, woont in Kokrobite, een klein visserdorpje ten westen van de Ghanese hoofdstad Accra. Hij is geboren (en getogen) als Dennis Afram in Kumasi, de grootste stad in de Ashanti-regio van het land. Zijn artiestennaam 'Osagyefo' betekent 'bevrijder'.

In Ghana is hij een veelgevraagde artiest. Hij treedt op met diverse reggae-artiesten, waaronder de band Militant Squad (het voormalige Militant Youth). Ook was hij te zien en te horen op het tweede 'Africa Unite', een evenement ter nagedachtenis aan Bob Marley dat in februari 2006 in Ghana plaatsvond. Osagyefo was een van de weinige Ghanese artiesten die op beide shows (Kumasi en Accra) met de familie Marley op het podium stond. Ook uit Jamaica aanwezig waren onder meer Culture, 5 Marley brothers (Ziggy, Kimani, Damian, Julian en Steve), The I-Threes, Steel Pulse, Dean Frazer en Bongo Herman, samen met de C Sharp backingband.

Na de succesvolle debuuttournee van vorig jaar komt de Ghanese reggaester Osagyefo in juli opnieuw naar Nederland. De Afrikaanse zanger/dj doet in de zomer Europa aan voor onder meer optredens in ons land, België en Duitsland. Tijdens zijn shows krijgt Osagyefo muzikale bijstand van de Nederlandse backingband Poor Man Friend, een roots reggae dancehall gezelschap dat nationale en internationale artiesten begeleidt. Ook een album staat op stapel.

Osagyefo (spreek uit: O-Sa-Djee-Fo, met de klemtoon op 'Sa') en Poor Man Friend staan garant voor een spetterende combinatie van eigen werk en authentieke Jamaicaanse riddims. In zijn werk bekritiseert de Ghanees politieke en sociale issues, vergelijkbaar met de manier waarop Buju Banton dit wel doet.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Osagyefo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

In het wil graag live zien lijstje van