Keyz

Uit: Leiden - Nederland    Genre(s): Metal - rap metal

Keyz is in 1998 opgericht door twee voormalige leden van de funkrockband Mr.Ius. Zij wilden meer rock georiënteerde muziek gaan maken. De band is begonnen met vier bandleden. In loop der jaren is er het een en ander veranderd. Ten opzichte van de toenmalige bezetting is er een nieuwe drummer en een 2e gitarist aan de bezetting toegevoegd.

De muziekstijl van de band valt het best te omschrijven als cross-over rock met metal, rap en new-wave invloeden. Door deze invloeden toe te voegen heeft de band een gevarieerd repertoire op weten te bouwen. Keyz beschikt momenteel over 20 eigen nummers en tevens enkele covers.

De afgelopen jaren heeft Keyz drie demo's opgenomen. De eerste demo, "Pro-Fanatica" genaamd, werd in 2000 opgenomen. In 2001 is er wederom een demo opgenomen, "If Only" genaamd. Tot slot is er een eind vorig jaar een live-demo opgenomen in Musicon te Den Haag. Van de laatste 2 demo’s zijn nummers te downloaden via onze website.

Met optredens in muziekcentra in onder andere Leiden, Den Haag en Amsterdam, is Keyz zichtbaar ervaren in het verzorgen van live-optredens. Daarnaast heeft de band in de halve finales van The Battle of the bands (de grote prijs van Amsterdam) gestaan.

OUDE OPTREDENS VAN Keyz

  • 03 feb `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Keyz

Wij hebben geen informatie over komende shows van Keyz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.