Brassband Brotherhood

Uit: Amsterdam - Nederland

De brassband Brotherhood (broederschap) werd in 1986 opgericht.

De groep bestond uit vijf broers die wat tweedehands drums hadden gekocht om zich met muziek te kunnen bezighouden.

De jongens speelden in de zomermaanden op het Leidseplein. Van de opbrengst daarvan kochten ze betere instrumenten. Er sloten zich steeds meer vrienden en familieleden aan.

In 1989 werd de naam drumband veranderd in brassband omdat blazers, campanaspelers en danseressen de band waren komen versterken. Ook het repertoire werd uitgebreid.

Nu speelt de band bigi poku, reggae met carnavalsritme, merenque, salsa en sambabrass-muziek.

De Brassband Brotherhood is begin jaren 80 ontstaan uit een groep Surinaamse en Antilliaanse vrienden. Met djembe’s, snaar- en tenordrums begonnen ze mee te lopen in demonstraties tegen apartheid en om Nelson Mandela vrij te krijgen. Zij maakten gebruikt van het krachtigste communicatie middel: Muziek!!, de enige taal ter wereld zonder landsgrenzen.

Door hun muzikale bijdrage begonnen zij naamsbekendheid te genieten, met name in Amsterdam-Zuidoost. Deze geboorte herbergt natuurlijk een interessant en bewogen verhaal tot en met vandaag. FILOSOFIE: broederschap, respect, creativiteit, zelfontplooiing en positieve models zijn voor zwarte jongeren.

OUDE OPTREDENS VAN Brassband Brotherhood

  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Brassband Brotherhood

Wij hebben geen informatie over komende shows van Brassband Brotherhood. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.