Michael W. Smith

 • Michael W. Smith
  Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy
  © Charles Batenburg
 • Michael W. Smith
  Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy
  © Charles Batenburg
Uit: Kenova, West Virginia - Amerika

Michael Whitaker Smith is een Amerikaanse gospelartiest. De christelijke zanger heeft als doel om het evangelie te verkondigen via zijn muziek, ook wil hij God hiermee prijzen. Hij is getrouwd met Debbie D. Smith.

Michael W. Smith werd op 7 oktober 1957 geboren in het stadje Kenova in de Amerikaanse staat West Virginia. Hij groeide daar ook op, als zoon van een olieraffinaderij-werker. Tegen zijn tiende levensjaar aan werd hij overtuigd christen en begon hij met enkele vrienden een band. Het ging goed met Michael, totdat hij na zijn highschool-periode alcohol- en drugsverslaafde werd. Hij kreeg in die tijd, 1979, een geestelijke instorting. Dat was keerpunt in zijn leven en Michael besloot om zijn leven opnieuw te geven aan Jezus. Niet veel later werd hij lid van de band Higher Ground en was hij keyboard-speler, ondertussen kickte hij af van zijn verslavingen.

Enkele jaren later tourde hij met Amy Grant als toetsenist. In 1983 kwam zijn debuut op de markt, en dat kan worden gezien als de echte start van zijn muziekcarrière.
Vele albums volgden en in 2001 maakte hij opnieuw een grote doorbraak in de muziekmarkt. Zijn album Worship, dat uitkwam op 11 september 2001, werd een ongekend grote hit en Michael werd hiermee voor veel christenen een belangrijke leider in worship (aanbiddingsmuziek). Hij bleef een tijd bezig in dit genre, maar kwam in 2004 terug met een vertrouwd klinkende popplaat: Healing Rain.
Michael W. Smith heeft recent gewerkt aan een film, geregisseerd door de vooral als zanger bekend staande Amerikaan Steve Taylor, genaamd The Second Chance. De film kwam begin 2006 uit. Smith speelt het personage Ethan Jenkins, een muzikale pastor in een grote kerk.

Zijn nieuwste CD "Stand" kwam november 2006 uit.

OUDE OPTREDENS VAN Michael W. Smith

 • 26 jun `22
 • 13 jun
 • 16 - 19   aug
 • 01 okt `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Michael W. Smith

Wij hebben geen informatie over komende shows van Michael W. Smith. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Michael W. Smith

FOTO'S VAN Michael W. Smith

Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy Foto Michael W. Smith te Michael W. Smith - 26/06 - Ahoy
 
Bekijk alle 12 foto's van Michael W. Smith

Michael W. Smith NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: