Najat Aâtabou

Marokko

Najat’s carrière begon 20 jaar geleden op een wel heel bijzondere manier. Tijdens een voorstelling op een familiefeest registreerde één van de gasten haar optreden op een cassettebandje. Deze opname werd vervolgens als piratenversie op de diverse markten in Marokko verspreid en verkocht. Spoedig was het bandje overal verkrijgbaar. Dit was echter niet geheel naar de wens van haar ouders: zij ontvluchtte het huis, staakte haar studie rechten en kwam terecht in de muziekwereld. Haar eerste officiële opname “J’en ai marré” (ik heb er genoeg van) zette de toon voor haar verdere carrière. Haar nummers gaan over vrouwen: bedrogen vrouwen, jaloerse vrouwen, gekwetste vrouwen………, maar altijd strijdvaardig. De vrouwen van Najat zijn sterk en komen op voor hun rechten. Ze haalt een hoop inspiratie uit de honderden brieven die zij ontvangt. “Vrouwen luisteren naar me en vertelllen me hun problemen, welke ik probeer op te lossen door er over te zingen”. Ze zingt in het Arabisch, Frans en natuurlijk in haar eigen taal Tamazight, de taal van de Berbers. rnrn rnVandaag de dag is zij een absolute ster in eigen land en een voorbeeld voor velen in de Berberse diaspora. Haar muziek, gebaseerd op traditionele ritmes, vormt een tegenwicht tegen de commerciële invloed van de bonte mengeling van Egyptische en Middenoosterse muziek in Marokko.

Begeleid door professionele muzikanten die onder ander met Khaled en Cheb Bilal hebben gespeeld, is Najat één van de beroemdste en meest gewilde zangeressen uit de Arabische wereld. Tijdens live optredens brengt Najat grote emoties teweeg. Met haar 13-koppige begeleidingsband weet ze haar publiek in vervoering te brengen.

Onlang is Najat benoemd tot Ambassadrice van ‘la chanson et la musiqu Marocaine’. Deze titel kreeg ze persoonlijk van de Marokkaanse koning Mohammed VI en het Ministerie van Cultuur van Marokko.

OUDE OPTREDENS VAN Najat Aâtabou

  • 13 nov `11
  • 19 jun
  • 07 - 08   mei
  • 02 aug
  • 25 - 26   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Najat Aâtabou

Wij hebben geen informatie over komende shows van Najat Aâtabou. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Najat Aâtabou

In het wil graag live zien lijstje van