Chris Knight

Amerika

Je hebt simpelweg doemdenkers en je hebt Chris Knight. Sommigen zijn gewoon bang dat de wereld vergaat of hun vrouw wegloopt. Chris Knight daarentegen maakt zich druk over de lengte van een stuk touw, niet om zijn hond aan te lijnen, maar om zich te verhangen. "Cause you can’t hang yourself if you ain’t got enough rope" concludeert de raspessimist doodleuk in het titelnummer.
Hij heeft een bescheiden aantal opsmukloze countryrock-albums op zijn naam staan, die onderling niet zo gek veel van elkaar verschillen, maar door de hoge kwaliteit eigenlijk allemaal in uw platenkast horen te staan.
Chris Knight wordt voor het gemak wel eens vergeleken met Steve Earle (beetje in de hoek van Mellencamp, Eaglesmith, John Prine, Springsteen), maar zijn boeiende liedteksten zijn duidelijk minder maatschappijkritisch en gaan juist vooral over mislukkelingen waarmee het zelden goed afloopt, zichzelf incluis. Maar zolang het met azijnpisser Chris Knight slecht gaat en hij de wereld als een groot donker gat ziet, blijft hij zulke beregoede en geïnspireerde albums afleveren. Akoestisch optreden samen met zijn gitarist Ty Tyler.

OUDE OPTREDENS VAN Chris Knight

  • 03 feb `07
  • 31 jan `07

KOMENDE OPTREDENS VAN Chris Knight

Wij hebben geen informatie over komende shows van Chris Knight. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Chris Knight