Mostly Harmless

Uit: Leiden - Nederland

Uitgangspunt van de band is niet; 'voor het publiek' of 'voor onszelf' maar liever; 'Dit is te gek; laten we het delen!' Met goede muziek, een sterke show en onmiskenbare liefde voor hun band staat Mostly Harmless garant voor een unieke ervaring die je niet wilt missen!
De vierkoppige band (zang, gitaar, bas en drums) heeft een eigen geluid dat direct te herkennen is en hun muziek is een nieuwe insteek op de popmuziek die we nu kennen. Aan talent geen gebrek in deze formatie, maar nog belangrijker kent elk bandlid zijn functie door en door en weten zij iets unieks bij te dragen aan de sfeer binnen de nummers. Het talent spat van Robin Brock's zang af; melodieën waar over nagedacht zijn gebracht met een 'in your face' geluid waar niemand om heen kan. De gitaristen waar Chris Tieken naar geluisterd heeft zijn duidelijk terug te horen in zijn spel, maar in plaats van de zoveelste Hendrix of Vai geworden te zijn verkoos Chris de weg van de originaliteit en laat bovendien horen waarom een goed arrangement een tweede gitarist overbodig maakt. Maurits van Buren neemt op zijn bas het laag in de band voor zijn rekening. Veel mensen zijn onder de indruk van de ongelooflijke snelheid waarop Maurits kan 'slappen' maar de ware professionaliteit is te horen in de passages waar Maurits een juist geplaatste noot verkiest boven een niet passend salvo van snelle noten. Drummer Hans Ruitenberg is verantwoordelijk voor de layed-back drum grooves waarom Mostly Harmless bekend staan. Doordat Hans er soms een 'brush' of twee bijpakt is ook hij onmisbaar voor de groove van Mostly Harmless.

Kortom; Mostly Harmless is een professionele band met professionele muzikanten, een professioneel geluid en het vermogen zijn professionaliteit compleet in de maling te nemen met de nodige dosis humor.

OUDE OPTREDENS VAN Mostly Harmless

  • 30 nov `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Mostly Harmless

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mostly Harmless. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.