Ike Willies

Amerika

Het was tijdens hun studie aan de Universiteit Washington in St. Loius, dat Ike Willis en Frank Zappa elkaar ontmoetten. Ike, die vanaf zijn achtste jaar al gitaar speelde, studeerde politicologie. Hij bood zich aan als vrijwilliger voor het concert comité, zodat hij een backstage pasje kon krijgen, alleen om Frank Zappa te ontmoeten. De rest is geschiedenis.

Ike Willis was Frank Zappa’s leadzanger en ritme gitarist van 1977 tot aan Frank Zappa’s vroegtijdige dood in 1993. Ike is vastgelegd op niet minder dan 30 (!!!) albums en hij toerde met Frank van 1978 tot en met 1988 ( met uitzondering van 1981 en 1982 om persoonlijke redenen). Hij heeft, als één van de weinigen, de vele incarnaties van Frank Zappa’s opmerkelijke bands
overleefd.

Een verbazingwekkend stemgeluid, gekoppeld aan een stijl van gitaarspelen die zo eigen is aan de niet te imiteren, melodieuze Zappa stijl. Hij is vooral herkenbaar in Zappa’s werken als Joe’s Garage, Tinseltown Rebellion, You are what you is, en als vertolker van de rol van Thing Fish in de gelijknamige musical.

Ike Willis houdt zich nog steeds aan zijn belofte aan Frank, door te gaan met het spelen van de muziek van Frank Zappa. Ike heeft de erfenis van de Zappa sound nog steeds voortgezet in zijn eigen muziek en in optredens met ensembles die Frank Zappa’s muziek spelen in zeker drie continenten.

OUDE OPTREDENS VAN Ike Willies

  • 05 okt `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Ike Willies

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ike Willies. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.