Prec

Uit: Amersfoort - Nederland

In 1994 stappen vier jongens de muziekschool van Veenendaal uit en duiken als Precarious Infancy het magazijn in. Eén jaar later ziet de eerste demo Infancy’s gone het licht. Jan Paul (gitaar), Gert Jan (drum), Daniel (bas) en Alex (zang/gitaar) ontwikkelen zich halverwege de jaren 90 tot een pop/rock formatie van enige naam in de regio.

Optredens in kroegen, op personeelsfeesten, talentenjachten en schoolfeesten volgen elkaar snel op en worden door het publiek steeds enthousiaster ontvangen. Hoogtepunt is de winst van een talentenjacht in de Utrechtse Jaarbeurs, waar voor 5.000 studenten wordt opgetreden.

Eind jaren 90 wordt het enige tijd rustig rond de band totdat in 2001 de tweede demo Mom wordt opgenomen. De ontwikkeling van de band komt in een stroomversnelling: Alex geeft zijn gitaar over aan nieuwe gitarist Ralph en richt zich puur op zang. Een jaar later neemt de band na 10 jaar afscheid van drummer Gert Jan die privé en band niet meer kan combineren. Jeroen versterkt sinds april 2003 de gelederen. De band besluit de naam Precarious Infancy in te korten tot Prec. De kick off van de nieuwe Prec in de Lonestar Studio’s geeft aan dat de band door deze ontwikkelingen enorm gegroeid is!

In april 2005 vind de laatste bandwisseling plaats. Jeroen vertrekt en Paul versterkt de band met zijn gedegen drumwerk. Sindsdien zit Prec enorm in de lift: er volgen veel optredens, de band begint aan de opname van de derde demo en het enthousiasme en spelplezier zijn helemaal terug.

Anno 2006 is Prec is een band die je gezien moet hebben!!

Prec is:
Alex Zang
Jan Paul Gitaar/achtergrondzang
Ralph Gitaar/achtergrondzang
Paul Drum
Daniel Bas

OUDE OPTREDENS VAN Prec

  • 18 jun
  • 16 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Prec

Wij hebben geen informatie over komende shows van Prec. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Prec

Live gezien door: