Todd Sharpville

Todd Sharpville, een Engelse blueszanger en -gitarist van aristocratische afkomst, brengt echt ‘blauw bloed’. Maar veel belangrijker dan dat, hij brengt bluesmuziek uit het hart.Sharpville werd op 9 april 1970 in Londen geboren als de jongste zoon van de 3de Burggraaf St Davids en jongere broer van de 4de Burggraaf St Davids, een familie die bekend is als één van de oudste in Engeland. Maar hoewel hij zijn roots heeft in zo'n bevoorrechte aristocratische familie, heeft Todd zeker de laatste jaren ook veel tegenslagen gekend. Veel gebeurtenissen in zijn leven die hij de afgelopen jaren heeft ervaren, hebben van hem een bluesman gemaakt die een welverdiend respect opeist.

Sharpville kreeg publieke bekendheid in 1994 toen zijn debuutalbum ‘Touch of your love’ werd uitverkozen tot beste album in de British Blues Connection Awards. Het jaar daarop won hij bij deze awards de titel ‘Best UK gitarist’ en versloeg hiermee bijvoorbeeld Eric Clapton en Gary Moore.
Zijn tweede album ‘The meaning of life’ kwam in 2001 uit met als special guests onder andere Leo Sayer, Snowy White en gitarist Mick Taylor (Rolling Stones). Zijn laatste album ‘Porchlight’ werd geproduceerd door Duke Robillard en hierop horen we Kim Wilson op harmonica en Joe Louis Walker als medegitarist. Dat Sharpville ook live een goede performer is bewees hij onder andere in voorprogramma’s van Joe Cocker, BB King en Pink.

OUDE OPTREDENS VAN Todd Sharpville

  • 12 - 13   jun
  • 22 apr `11
  • 12 okt
  • 07 sep
  • 03 - 04   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Todd Sharpville

Wij hebben geen informatie over komende shows van Todd Sharpville. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Todd Sharpville

Todd Sharpville NIEUWS

Live gezien door: