Lila Downs

Mexico

Vooral bekend geworden na haar bijdrage aan de film FRIDA: Lila Downs (geboren 1968 in Tlaxiaco, Oaxaca, Mexico) is een Mexicaanse zangeres van wie de composities beïnvloed zijn door inheemse volkens van Centraal-America (native Mesoamerican) muziek van de Mixtec, Zapotec, Maya and Nahuatl kulturen.

Ze is de dochter van een Mixtec cabaret zangeres Anita Sanchez en Allen Downs, a Schots-Amerikaanse professor in cinematografie. Als kind leefde ze de Mexicaanse staat Oaxaca en een deel van haar tienerjaren in california -Verenigde Statenes, en verder in Minnesota als volwassen waar ze afstudeerde aan de Universiteit in stemtechnieken and anthropologie.

Later keerde ze terug naar Mexico waar ze leerde weven van oorspronkelijke indianen. Hierna begon ze te zingen in de club-scene van Oaxaca en Philadelphia samen met Paul Cohen, een Amerikaanse saxophonist die nu haar levenspartner en artestiek directeur is. Samen hebben ze de basis gelegd voor wat nu de Typische Lila Downs eigen stijl is geworden. Veel prachtig gezongen betrokken teksten in Engels/Spaans en zelfs inheemse indiaanse dialecten. zwaar leunend op Jazz en traditionele Mexciaanse muziek met hier en daar een vleugje blues/rock en zelfs pop. Vanzelfsprekend met uitsluitend echte muziekanten en veel traditionele instrumenten zoals de harp, trompet, viool en guitaron. Maar op haar meest recente cd (La Cantina: 2006) werd de electrische guitaar ook niet geschuwd.

OUDE OPTREDENS VAN Lila Downs

  • 09 - 16   aug
  • 28 - 12   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Lila Downs

Wij hebben geen informatie over komende shows van Lila Downs. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Lila Downs

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: