Far From Down

Uit: Eindhoven - Nederland    Genre(s): Rock - rock Punk - punk

‘Niet te moeilijk maar wel lekker’
‘Punkrock uit Eindhoven’

Kasper, die al tien jaar geen instrument meer van dichtbij had gezien, kreeg een drumstel van een vriend en zette die bij zijn pa in huis. Dat duurde ongeveer vijftien minuten voordat pa hem onder lichte dwang doch vriendelijk verzocht het apparaat elders te plaatsen, wilde Kas nog verzekerd zijn van een slaapplaats die avond.
Kas begon te graven in het bos. Toen het gat eenmaal groot genoeg was voor een drumstel, twee versterkers en in ieder geval drie mensen werd er 2 ton staal in gelegd, een paar kuub beton en de bunker was klaar. Kas belde Jaap (gitarist), Roel (zanger) en Jeroen (bas) om in dat hol een bandje te beginnen.
Acht covers later naaide Jeroen er al tussenuit (ik heb het echt te druk jongens…). Toen belde Kas naar een vriend van vroeger, die ook al tien jaar geen basgitaar meer durfde aan te raken, en zo kwam Joris er bij. 5 maanden met deze bezetting bleek geen succes, Jaap werd omgedoopt tot zanger en Roel left the building.

Dat was maart 2005. In februari 2006 kruipt Far From Down voor het eerst uit het hol in het bos, met een demo in de hand en het vooruitzicht op een zomer lang buiten spelen.

Far From Down maakt punkrock met funk/metal invloeden. De eerste demo was een groot leermoment en heeft daarom de titel Far From Done en is hier te downloaden.
Het doel van de band is om het komende jaar zoveel mogelijk op te treden en om volgend jaar met het eerste album uit te komen.

Bezetting:

Jaap (zanger/gitarist)
Kas (drummer)
Joris (bassist/backing vocals)

OUDE OPTREDENS VAN Far From Down

  • 15 dec `07
  • 16 apr `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Far From Down

Wij hebben geen informatie over komende shows van Far From Down. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Far From Down