Volbeat

Denemarken

Volbeat werd gevormd in 2001 nadat frontman Michael Poulsen zijn vorige band Dominus verliet. De sound is uniek en is een combinatue van heavy metal en rockabilly. Hun voornaamste inspiraties zijn Elvis Presley, Johnny Cash en Metallica. Maar de liefde voor Danzig en Life Of Agony hoor je ook. In 2005 brachten ze hun debuutalbum uit. The Strength/The Sound/The Songs kwam in de top 20 van de Deense albumhitlijsten. Een grote prestatie die met de release van het album Rock The Rebel/Metal The Devil vierkant en dwars werd overgedaan. Het album kwam op één binnen in de Deense hitlijsten.

In 2011 speelde de band op het mainstage van Pinkpop. In 2013 werd ex-Anthrax gitarist Rob Caggiano definitief aan de band toegevoegd als 2e gitarist. Zijn toevoeging aan de band is te horen op het album Outlaw Gentlemen & Shady Ladies dat in april 2013 uitkwam.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (122) oude optredens

FOTO'S VAN Volbeat

Foto Volbeat te Volbeat - 25/06 - TivoliVredenburg Foto Volbeat te Pukkelpop 2008 Foto Volbeat te Fortarock 2016-Zondag Foto Volbeat te Volbeat - 15/11 - Ziggo Dome Foto Volbeat te Zwarte Cross 2018 - Vrijdag Foto Volbeat te Volbeat - 15/11 - Ziggo Dome
 
Bekijk alle 177 foto's van Volbeat

Volbeat NIEUWS

Al het Volbeat nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: