Kitzr

Jeroen Koster, ook wel op latere leeftijd Kitzr genoemd, werd geboren op 18 november 1983. Muziek was altijd al een element van zijn leven. Walkman-headphones waren van jongs af aan al vastgehecht aan zijn oren. Muziek was een manier om gevoelens te versterken en te uiten in een eigen belevingswereld. Het opschrijven van zijn hersenspinsels en ideeen was al snel een feit.

Op school, vrije tijd en onderweg naar vakantiebestemmingen zette hij alles zwart op wit. Soms in proza vorm, maar vaker in poezie. Genres varierden bij hem van liefdesuitingen tot haatdragende teksten.

De jaren die vorderden stonden garant voor vooruitgang en hij stak er meer en meer tijd in. Hij kwam erachter dat het schrijven van een tekst op een bestaande melodie ook wel eens wat perspectieven kon bieden. In eerste instantie was dat geen hiphop. Maar eigenlijk alles wat klopte met de tekst die hij had geschreven. Jarenlang fascineerde hem het hele fenomeen rap en kwamen de Engelse lyrics op papier.

Op latere leeftijd kwam hij in contact met hiphop (Beastie Boys) waardoor de rapstijl zijn teksten ging leiden. Het zoeken naar een eigen stijl was ook één van de moeilijke beslissingen. Na wat opnames in een studio, wat eigenlijk op niks uitdraaide, was de beslissing niet echt moeilijk meer. Er was iets waar hij veel voor voelde: Nederlandstalige lyrics!

Vanaf daar is het proces in een stroomversnelling geraakt. Er kwamen ellenlange lyrics die uitgroeide tot tracks. Grotendeels op beats van anderen. Ook optredens konden niet uitblijven.

Dat maakt het waar hij nu is. Nog steeds volop bezig met hiphop en het maken van tracks, zowel lyrics als beats. Inmiddels heeft Kitzr met vriend en producer Comatix zijn eerste CD uitbracht genaamd: "De Zoethoud EP".

De titel van de eerste track van deze EP kenmerkt erg de motivatie van Kitzr namelijk: "Olympisch Vuur". Niet te doven...

OUDE OPTREDENS VAN Kitzr

  • 23 aug `08
  • 26 apr `08
  • 09 jun `06
  • 06 - 07   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Kitzr

Wij hebben geen informatie over komende shows van Kitzr. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Kitzr

Live gezien door: