Arctic Monkeys

 • Arctic Monkeys
  Lowlands 2011 - dag 1
  © Marcel Poelstra
 • Arctic Monkeys
  Best Kept Secret 2013
  © Anja de Bruijn
Uit: Sheffield - Engeland    Genre(s): Pop - britpop Pop - alternative/indie Pop - pop

The Arctic Monkeys kwamen in de Engelse hitparade vanuit het niets binnen op nummer één met het liedje 'I Bet You Look Good On The Dancefloor'. Hun debuut-cd was nog niet uit, maar ze speelden al in volle, uitverkochte zalen. Hun muziek heeft zich voor de komst van deze CD verspreidt via internet. Zelf hebben ze hier niets mee te maken gehad. Op forums en websites werden opnamens gepost en uitgewisseld door geïnteresseerden.
Inmiddels zijn ze opgepikt door de platenmaatschappij Domino, die ook de Britse popgroep Franz Ferdinand onder haar hoede heeft.
Arctic Monkeys zijn zanger/gitarist Alex Turner, gitarist Jamie Cook, drummer Matt Helders en bassist Nick O'Malley. De laatste is de vervanger van Andy Nicholson, die in 2006 de band moet verlaten omdat hij het vele optreden en reizen niet aan kan. Ze zijn allen afkomstig uit High Green, een buitenwijk van Sheffield. De bandnaam is afkomstig van de band van de vader van Matt, die in de jaren ’70 in een gelijknamige band speelde.
In het begin behoorden Oasis en The Coral tot de belangrijkste invloeden waar ze allevier achter stonden, tegenwoordig lijken daar bands als The Libertines, The Clash en The Smiths aan toegevoegd. Dit resulteert in strakke, swingende rocksongs die het beste van Britpop en punk combineren. Hun debuutalbum Whatever People Say I Am, That's What I'm Not verkoopt in zijn eerste week 363,735 exemplaren. Veel critici verkiezen het tot hun favoriete album van 2006.
Ondertussen is de band uitgegroeid naar een band van wereldformaat en headlinen ze festivals als Pinkpop en Rock Werchter.

OUDE OPTREDENS VAN Arctic Monkeys

 • 29 - 02   jun
 • 28 - 01   jun
 • 23 - 25   jun
 • 06 mei `23
 • 05 mei `23
 • 16 - 18   sep
 • 26 - 28   aug
 • 25 - 28   aug
 • 19 - 21   aug
 • 18 - 21   aug
Beijk alle oude (79) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Arctic Monkeys

Wij hebben geen informatie over komende shows van Arctic Monkeys. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Arctic Monkeys

Beijk alle oude (79) oude optredens

FOTO'S VAN Arctic Monkeys

Foto Arctic Monkeys te Best Kept Secret 2018 - dag 1 Foto Arctic Monkeys te Lowlands 2006 Foto Arctic Monkeys te Pinkpop 2014 - dag 2 Foto Arctic Monkeys te Arctic Monkeys - 6/12 - Heineken Music Hall Foto Arctic Monkeys te Werchter 2006 Foto Arctic Monkeys te Arctic Monkeys - 11/11 - Heineken Music Hall
 
Bekijk alle 50 foto's van Arctic Monkeys

Arctic Monkeys NIEUWS

Al het Arctic Monkeys nieuws

CD-RECENSIES

Arctic Monkeys Suck it and See cover

Arctic Monkeys - Suck it and See

Om de een of andere reden had iedereen verwacht dat deze vierde van Arctic Monkeys een ongelofelijk rukalbum zou zijn. Best begrijpelijk, want teaser ‘Brick By Brick’ wekte de indruk dat de...

Arctic Monkeys Humbug cover

Arctic Monkeys - Humbug

Alex Turner is pas 23 jaar en bracht met Arctic Monkeys al twee bejubelde albums uit. Het uit 2006 stammende Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not was nog vooral enorm aanstekelijke...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: