Journey

  • Journey
    Bospop 2011
    © Erik Luyten
  • Journey
    Bospop 2011
    © Erik Luyten
Amerika

In 1973 wordt door een aantal ex-leden van Santana en de Steve Miller Band de Golden Gate Rhythm Section opgericht. Het idee is om als kant en klare studioband artiesten te begeleiden die een plaat willen opnemen. In afwachting van werk begint de band echter aan eigen materiaal. Er wordt een demo opgestuurd naar een radiostation en luisteraars mogen na het horen hiervan suggesties voor een bandnaam doorbellen. Hieruit komt de naam Journey.

Het titelloze debuutalbum uit 1975 staat vol met progressieve rock met veel jazz-invloeden. Het tweede album Look into the Future gaat in dezelfde lijn verder. Op het derde album Next zijn de tracks wat korter om de toegankelijkheid te vergroten.

Omdat commercieel succes uitblijft, wordt Robert Fleischman als zanger aangetrokken en verlegt de band de koers naar een Boston/Foreigner-achtig geluid. De samenwerking met Fleishmann is geen succes en na een tijdje wordt hij vervangen door Steve Perry. Met hem maakt de band in 1978 het album Infinity, in 1979 gevolgd door Evolution, waarmee de band voor het eerst de albumlijsten haalt.

De grote doorbraak komt met het album Escape (1981) dat de hits ‘Don’t Stop Believing’ en ‘Open Arms’ bevat. Het succes wordt geprolongeerd met het album Frontiers, maar hierna begint het te rommelen in de band. Perry brengt een soloplaat uit en op het in 1986 verschenen album Raised On Radio doen slechts een paar leden van Journey mee.

Pas in 1996 verschijnt er een nieuw studioalbum, Trail By Fire. In 1998 gaat de band weer touren, maar niet met Perry. Zanger Steve Augeri neemt zijn plaats in. In 2001 verschijnt er een nieuw studioalbum getiteld Arrival.

In 2005 verschijnt het album Generations en doet de band jubileum toernee. In 2006 toert de band door Europa, waarbij ook het Arrow Rock Festival wordt aangedaan. Zanger Augeri is dan alweer vervangen door Jeff Scott Soto.

OUDE OPTREDENS VAN Journey

  • 28 feb `14
  • 08 - 10   jul
  • 28 - 01   jun
  • 24 - 26   jun
  • 26 - 28   jun
  • 26 - 27   jun
  • 17 jun `09
  • 12 - 14   jun
  • 15 jun
  • 20 mrt `07
Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Journey

Wij hebben geen informatie over komende shows van Journey. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Journey

Beijk alle oude (13) oude optredens

FOTO'S VAN Journey

Foto Journey te Bospop 2011 Foto Journey te Bospop 2011 Foto Journey te Bospop 2011 Foto Journey te Bospop 2011 Foto Journey te Bospop 2011 Foto Journey te Arrow Rock Festival 2008
 
Bekijk alle 21 foto's van Journey

Journey NIEUWS

CD-RECENSIES

Journey Eclipse cover

Journey - Eclipse

Bijna dertig jaar op aarde en nog steeds springlevend: Journey . De Amerikaanse rockband die iedereen kent. Geen muziekliefhebber boven de vijftien die nog nooit heeft gehoord van ‘Don’t Stop...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: