Footsweep

Uit: Den Haag - Nederland    Genre(s): Rock - grunge

Footsweep, een viermans band uit Den Haag, speelt muziek die het best kan worden omschreven met termen als indie, emo en grunge. De band is begonnen in 1998, toen twee muzikanten begonnen samen nummers te schrijven: Jean Midde (momenteel zanger en gitarist in Footsweep) en Bas van der Ham (gitarist en backing vocals). De band speelde op diverse podia en op enkele festivals. In 2003 bereikte de band de halve finales van de Beachbattle.
Na verschillende samenstellingen en bezettingswisselingen te hebben gehad, kwam de huidige drummer Gilbert Twilt bij de Sweep. Omdat Bas daarna een jaar in het buitenland is gaan studeren, is de band verrijkt met bassist Bart van Geyt.
Sinds de zomer van 2004 is Footsweep compleet. De nieuwe samenstelling van de band heeft geresulteerd in een complete vernieuwing van de oorspronkelijke songlist en de speelstijl is progressiever geworden, doordat de band experimenteert met akkoorden, ritmes en composities.
De huidige inspiratie van Footsweep komt van bands als Dredg, Tool, Hum, Self, Smashing Pumpkins, Sonic Youth, Aereogramme en Unwound.

OUDE OPTREDENS VAN Footsweep

  • 25 - 26   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Footsweep

Wij hebben geen informatie over komende shows van Footsweep. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: