Ritse

  • Ritse
    Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag
    © Serge Hasperhoven
  • Ritse
    Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag
    © Serge Hasperhoven
Nederland

Ritse is een energieke Fries die houdt van skaten, zeilen en BMX’en en die na een bliksemcarriere als model (in 2017 werd hij 2e bij Holland's Next Top Model) meer uitdagingen zocht. Die vond hij al snel in de muziek. Samen met twee vrienden maakte Ritse vanaf 2019 elektronische popmuziek als Fokke Simons. Begin 2023 besloot Ritse uit de succesvolle boyband te stappen en aan eigen muziek te gaan werken.

Gevraagd naar de beschrijving van deze muziek, is er eigenlijk maar een juist antwoord: "Gewoon Ritse. De Ritse sound." Met invloeden uit pop, rock, techno en hardcore en teksten die een vleugje humor bevatten, laat Ritse zich niet gemakkelijk in een categorie plaatsen. Hij put uit een grote hoeveelheid energie en maakt muziek op gevoel. De ene dag kan het een krachtige track zijn, terwijl het de volgende dag een vrolijk festivalnummer is. Toch hebben al zijn nummers een gemeenschappelijk kenmerk: ze moeten dansbaar zijn. Voor zijn debuutsingle koos hij 'Brandweer', een knaller waarmee we het festivalseizoen gaan veroveren.

OUDE OPTREDENS VAN Ritse

  • 29 - 31   mrt
  • 15 - 23   mrt
  • 17 - 20   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Ritse

  • 05 - 07   jul

OUDE OPTREDENS VAN Ritse

FOTO'S VAN Ritse

Foto Ritse te Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag Foto Ritse te Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag Foto Ritse te Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag Foto Ritse te Eurosonic Noorderslag 2024 - zaterdag
 
Bekijk alle 4 foto's van Ritse

Ritse NIEUWS