Matteo Mancuso

Italië

Gitaarvirtuoos Matteo Mancuso komt uit Sicilië, genesteld in de Middellandse Zee in het zuiden van Italië. Het eiland heeft een rijk cultureel erfgoed, van dichters, schrijvers, filosofen en architecten tot schilders en muzikanten. Matteo groeide op net buiten de hoofdstad Palermo en heeft deze culturele erfenis, net als zijn regio genoten, door zijn aderen stromen.

Op 12-jarige leeftijd zette Matteo zijn eerste muzikale stappen op het podium van een plaatselijk jazzfestival. Sinds deze kennismaking met live optreden heeft hij zich, in verschillende bezettingen en met diverse samenwerkingen waaronder een duo met zijn vader, ontwikkeld als een veelzijdige speler. Hij speelt zowel klassiek als elektrisch met zijn verbazingwekkende unieke vingertechniek.

Zoals het een YouTube-sensatie betaamd is zijn kanaal inmiddels bijna 150.000 abonnees rijk en zijn enkele van 's werelds meest iconische spelers een fan. Van Dweezil Zappa tot Joe Bonamassa , Steve Vai, Al Di Meola en Tosin Abasi. In 2017, als onderdeel van een trio genaamd Snips, namen Matteo en zijn bandleden het nummer "The Chicken" op welke 2,2 miljoen keer werd bekeken op YouTube.

KOMENDE OPTREDENS VAN Matteo Mancuso

Wij hebben geen informatie over komende shows van Matteo Mancuso. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.