Ludacris

Uit: Illinois - Amerika    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - hiphop/rap

Christopher Brian Bridges, beter bekend als Ludacris is een Amerikaanse rapper, dj en acteur. Hij begint zijn muziekcarriere als radiomaker en dj Chris Lova Lova op Hot 97.5 bij een plaatselijk radiostation in Atlanta, Georgia. Hij maakt zijn debut op “Phat Rabbit”, een plaat van Timbaland's 1998 album Tim's Bio: Life from the Bassment. Ondanks de interesse van Timbaland en Jermaine Dupri besluit Ludacris zijn album Incognegro zelfstandig uit te geven. 300.000 exemplaren worden er van dit album verkocht, dit mede door zijn bekendheid als DJ in de omgeving van Atlanta.

Zijn grote platendebuut komt echter met het album Back for the First Time, die op plaats vier in de hitlijsten komt te staan en een groot succes wordt. Ludacris werkt hierna onmiddellijk verder en in 2001 en 2003 komen de albums World of Mouf en Chicken-n-Beer uit. Het vierde studioalbum van Ludacris verschilt totaal van die van zijn eerdere albums. Hij pronkt openlijk met het feit dat hij waarschijnlijk de enige rapper is die het Def Jam label boven water kan houden. Met The Red Light District, Release Therapy en Theater of Mind heeft Ludacris alweer zeven albums op zijn naam staan. Ludacris is best te definieren als entertainer en staat bekend om zijn krachtige flows en beats in combinatie met grappige teksten.

Onlangs heeft de rapper gebruik gemaakt van zijn bekendheid en in samenwerking met zijn manager Chaka Zulu zijn eigen organisatie The Ludacris Foundation opgericht. Een organisatie die jonge studenten helpt om zichzelf te motiveren in creatieve kunsten. Ook richt hij zijn eigen label op bij Def Jam, Disturbing tha Peace (DTP) waar zich diverse R&B/rap artiesten op bevinden als Bobby Valentino, Field Mob en Playaz Circle .

OUDE OPTREDENS VAN Ludacris

  • 16 - 19   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Ludacris

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ludacris. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Ludacris NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van