The Skadows

Engeland    Genre(s): Reggae - ska

The Skadows is een Engelse Ska-band die in 1978 werd opgericht door medewerkers van de BBC die een voorliefde voor Ska, en de muziek van The Shadows deelden. Een van de bekendste nummers van The Skadows, en hun eerste single, is een interpretatie van het Shadows nummer Apache, uitgebracht in 1980. Het werd Record of the Week bij BBC-Diskjockey Mike Read en stond op nummer 1 in de Airplay-charts van BBC Radio 1.
Ondanks de gelijktijdige 2-Tone hype, zagen The Skadows zichzelf niet als onderdeel hiervan, omdat ze naar eigen zeggen meer gebaseerd waren op de oorspronkelijke, Jamaicaanse Ska uit de jaren zestig.
In 1981 boekten ze meer succes toen ze, als parodie op de , in Nederland onstane, Stars on 45-golf, de 2-Tone medley "Skas on 45" uitbrachten. In deze 3-minuten durende medley waren onder andere Madness' "Baggy Trousers", The Beat's "Ranking Full Stop", Bad Manners' "Can Can", Queens "Bohemian Rhapsody" en ook hun eigen "Apache" te horen.
In deze eerste jaren van hun bestaan brachten The Skadows vijf singles, en het album "Ska'd for Life" uit. Dit album werd eind jaren tachtig, toen de band in een nieuwe bezetting, en met dank aan de Derde Ska-golf, opnieuw in de spotlights stond, heruitgebracht. In 2000 zou het album nogmaals uitkomen, in een versie met daarop een groot deel van de single-versies als bonustracks.
In 2005 werden nieuwe nummers opgenomen, die alleen op internet werden aangeboden, en voor eind november 2020 werd een nieuwe comeback aangekondigd met een optreden in Utrecht, maar door de Coronapandemie werd die uitgesteld tot eind 2021.

KOMENDE OPTREDENS VAN The Skadows

  • 24 - 25   sep

In het wil graag live zien lijstje van