Ghost Echo

Uit: Heerhugowaard - Nederland

Ghost Echo is het geesteskind van Remy de Wal en Karel Witte. De muziek laat zich het beste omschrijven als sfeervolle elektro-prog, met een overvloed aan sfeervolle synthesizers, triphopbeats, buitenaards gitaarwerk en heldere vocalen.

Steven Wilson, A Perfect Circle, Katatonia, Massive Attack en de soundtracks van de Blade Runner films zijn enkele zaken waar de band zich door lieten inspireren om tot de Ghost Echo sound te komen.
Ghost Echo is ontstaan als duo, als een direct resultaat van de lockdown. Leden Remy en Karel begonnen elkaar demo’s te sturen en op elkaar’s ideeën te bouwen. 95% van alle muziek wordt gemaakt zonder daadwerkelijk fysiek in dezelfde ruimte te verkeren.

Tot nu toe zijn er een aantal singles uitgekomen, die allen erkenning verdienden in nationale media (Nieuweplaat.nl) en internationale (The Prog Mind). "Black Era" werd in september 2020 verkozen tot Indie Disc bij IndieXL. "Null Void" werd opgemerkt door Never Mind The Hype. Bij "Late Night", de leadsingle van het aankomende album, kwam op 11 maart 2021 een bijzondere geanimeerde clip uit van de hand van de Portugese kunstenaar Tiago Araujo.

Het debuutalbum "Isolated Dreams" komt op 25 maart 2021 uit in eigen beheer en te beluisteren op alle platforms.

.

KOMENDE OPTREDENS VAN Ghost Echo

Wij hebben geen informatie over komende shows van Ghost Echo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Ghost Echo Isolated Dreams cover

Ghost Echo - Isolated Dreams

De Noord-Hollandse Karel Witte en Remy de Wal nemen hun muziek heel serieus. Onder de naam Ghost Echo – naar het effectpedaal? – hebben zij dit voorjaar hun debuut Isolated Dreams in eigen...