Leslie Grows

Uit: Utrecht - Nederland    Genre(s): Rock - progressieve rock Rock - rock

Leslie Grows: tijdloze postwave zonder grenzen
Winter 2002: Bart van den Berg laat terloops wat eigen gitaarmelodieën aan Frank van Eijk horen. Die raakt enthousiast en ze besluiten hun creativiteit te bundelen. Al gauw blijken de twee vrienden elkaar ook op gitaar feilloos aan te voelen. Door de samenwerking groeien ideeën en ontstaan er liedjes.
Winter 2003: Bassist Ferry Coljé en drummer Gertjan van de Geer sluiten zich bij het tweetal aan. In een afgelegen schuur als geïmproviseerde broedplaats ontstaat de chemie van het elkaar blindelings aanvoelen. De band wordt meer dan de som der delen en krijgt zijn naam: Leslie Grows.
Zijn eerste nummers onderscheiden zich van meet af aan van standaard popsongs door aan jazz en flamenco ontleende akkoorden. Samen met de sfeerrijke gitaarlijnen en dwingende zang van Bart vormen ze de basis voor een meeslepende en gelaagde sound. Ferry voegt daar groove en spanning aan toe, Gertjan geeft haar met zijn stuwende en afwisselende drumpartijen de snelheid en dynamiek mee.
Leslie leert lopen en zelfs dansen. Zijn stijl is te omschrijven als Postwave: progressieve rock met één been in de jaren tachtig.
Voorjaar 2004: De eerste liedjes worden vastgelegd. De demo laat horen wat een korte tijd enthousiast

OUDE OPTREDENS VAN Leslie Grows

  • 15 feb `08
  • 06 dec `07
  • 20 apr `07
  • 29 jan `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Leslie Grows

Wij hebben geen informatie over komende shows van Leslie Grows. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Leslie Grows

Live gezien door: