Pa Salieu

Engeland

"Mijn stem is een instrument", zegt Pa Salieu. Sinds het begin van 2020 en de release van aanstekelijk rap anthem ‘Frontline’, heeft de dan 22-jarige uit Coventry zichzelf gevestigd als een leidende speler in het bloeiende raplandschap van Groot-Brittannie. Gewapend met een uitgesproken, melodieuze cadans waarin invloeden uit zijn Gambiaanse afkomst zijn verwerkt, heeft Salieu zijn identiteit gesmeed tot een uniek soort rap dat snel de aandacht trekt.

Hij werd geboren in Slough en bracht zijn jeugd door in de stad net buiten Londen die wordt overspoeld met bedrijventerreinen en fabrieken. Zijn ouders zijn vanuit Gambia, een klein land aan de rand van West-Afrika, naar het VK verhuisd. Ze noemden hem naar de oudste broer van zijn vader, Pa Salieu, een politieagent thuis die stierf toen hij begin twintig was. Toen hun zoon arriveerde, werd de naam aan hem doorgegeven, en toen het tijd was om muziek uit te brengen, ging hij verder met zijn echte naam. "Ik heb niets te verbergen", zegt hij, "ik ben trots op mijn naam." Als jong kind groeit hij deels in Gambia op en dat hoor je terug in de muziek die hij nu maakt.

Zelf muziek maken was iets waar hij per ongeluk in terechtkwam. Als tiener verkocht Pa kleine hoeveelheden wiet en op een middag ging hij naar een vaste klant. De man had een kleine studio in zijn appartement en daar maakte hij zijn eerste freestyle op. Toen het klaar was, nam hij het mee terug naar Hillfields om voor zijn vrienden te spelen. De respons was overweldigend positief en dus bleef hij doorgaan, liedjes freestylen en ze vervolgens uploaden naar Instagram.

Zijn eerste mixtape werd warm onthaald door de Britse pers. Dat leverde hem een nominatie op voor ‘BBC Sound of 2021’ en het panel van 160 experts verkoos hem tot winnaar. Hiermee treedt hij in de voetsporen van onder andere Celeste, Years & Years, Adele en Sam Smith.

OUDE OPTREDENS VAN Pa Salieu

  • 17 - 19   jul
  • 20 jun
  • 12 - 14   jun
  • 13 - 16   mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Pa Salieu

  • 12 - 15   mei
  • 20 - 22   aug

OUDE OPTREDENS VAN Pa Salieu

Pa Salieu NIEUWS