Laura Pausini

Italië

Laura Pausini werd in 1994 in Nederland bekend door het nummer 'la solitudine', waarmee zij op 27 februari 1993 op 18-jarige leeftijd het Sanremo Festival won in de categorie 'jeugd'. In 1994 verscheen zij weer op het Sanremo festival met het nummer 'strani amori' en werd derde in de categorie 'big'. Hiermee haalde Laura in elk geval een top 5 hit. La solitudine stond op 8 januari 1994 op nummer 1 in de Nederlandse hitlijst.
In 1996 volgde 'le cose che vivi' (de dingen die je beleeft). Hierop schrijft Laura een paar nummers zelf waaronder 'il mondo che vorrei' (de wereld die ik graag zou willen). Het album gaat over vriendschap, liefde en is vooral sociaal gericht.
1998 'la mia risposta' (mijn antwoord) Laura weet nu zeker dat zij haar antwoord in de muziek gevonden heeft.
2000 'tra te e il mare' (tussen jou en de zee) Een poëtisch album. Het album wordt afgesloten met een Engelstalig nummer 'the extra mile', dat voor Pokémon gebruikt werd.
2001 'the best of Laura Pausini-E ritorno da te'. Een verzamelalbum met al haar hits sommigen in een nieuw jasje gestoken.
2002/2003 'from the inside'. Eerst in Amerika verschijnt dit compleet Engelstalige album. Vanwege de grote import werd besloten het album ook in Europa uit te brengen. Helaas was het succes minder dan van de Italiaanse albums.
2004 Resta in ascolto (blijf luisteren). Laura wordt door Madonna gevraagd om het nummer 'like a flower' te herschrijven in het Italiaans/Spaans en wordt 'mi abbandono a te'.
De liedjes van Laura zijn vooral autobiografisch.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Pausini

  • 10 feb `24
  • 19 mei `12
  • 14 apr `12
  • 25 mei `09
  • 13 mrt `05
  • 23 mrt `97
  • 15 okt `94

KOMENDE OPTREDENS VAN Laura Pausini

Wij hebben geen informatie over komende shows van Laura Pausini. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Laura Pausini

Laura Pausini NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: