INGUZ-kwartet

Uit: Den Haag - Nederland

Het INGUZ-kwartet bestaat uit 4 professionele musici, met verschillende nationaliteiten, maar die elkaar in Nederland ontmoet hebben en medio 2018 het strijkkwartet hebben opgericht.

Het INGUZ-kwartet dankt haar naam aan de Noorse god “ING”. Deze staat voor het voortbestaan door ontwikkeling en groei. In bredere zin zou je kunnen zeggen dat wanneer ons kwartet deze naam draagt dit te maken heeft met persoonlijke en artistieke groei en ontwikkeling welke wij willen uitdragen.

Juliya Belyanevich richtte in 2016 INGUZ op en zij begon met optreden eerst als duo samen met Francisca Simonis en later werd als trio opgetreden. Sinds medio 2018 bestaat INGUZ als kwartet en in november 2018 beleefde het INGUZ kwartet haar eerste uitvoering in de Oud Katholieke Kerk in Den Haag met het programma:
J. Haydn - "De Leeuwerik";
A.Dvorak - "Amerikaans" kwartet;
A.Webern - "Langsamer Satz";
J.Turina - "La oracion del toreo".
In december 2018 sloot het kwartet het Festival Winterklanken in Gorinchem af met
A.Dvorak Piano Quintet A-Major Op.81 in samenwerking met Natalia Ivashina.

Voor 2019 werkt het INGUZ-kwartet al aan de voorbereiding van twee verschillende programma's die begin 2019 zullen worden gepresenteerd. Om je echter een beetje te intrigeren, zal het programma van 2019 werken bevatten van romantische en impressionistische perioden. Voor het eerste kwartaal van 2019 zijn concerten gepland in Gouda, Gorinchem en Den Haag.

De leden van het kwartet zijn stuk voor stuk ambitieuze muzikanten en streven naar gemeenschappelijke doelen, waaronder de vaardigheden van het kwartet continu te verbeteren en om naast de bekende kamermuziek ook meer Oost Europese composities te spelen op podia in binnen- en buitenland.

De leden van het kwartet zijn:
Juliya Belyanevich – viool;
Francisca Simonis – viool;
Estela Briceno Mezquita – alt viool;
Olsi Dhami – cello.

OUDE OPTREDENS VAN INGUZ-kwartet

  • 28 dec `19

KOMENDE OPTREDENS VAN INGUZ-kwartet

Wij hebben geen informatie over komende shows van INGUZ-kwartet. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.