The Mellotones

Nederland    Genre(s): Roots - country Roots - bluesrock Roots - blues

Vanaf hun oprichting als Mike & the Mellotones in 1993 hebben ze vooraan gestaan in een nieuwe bluesbeweging in Europa. De band heeft zich naar de vaderlandse bluestop gewerkt op basis van een onwrikbare livereputatie en een ongeëvenaard talent om muziek met show hand in hand te laten gaan. Om aan de top te blijven is het echter essentieel om jezelf opnieuw uit te blijven vinden en bij te blijven met nieuwe muzikale ontwikkelingen.
Mike & the Mellotones zijn nooit puristen geweest en ze hebben gedurende de jaren altijd de nodige muzikale stijlen in hun muziek verwerkt.

Vanaf 2003 is de band voor het eerst in tien jaar geen trio meer maar een viermansbezetting. Met bassist Mike Sedee en gitarist Ruben Klabbers in de band zagen frontman/zanger/gitarist Mike Donkers en drummer Rens Hardijzer hun droom waar worden om Texas Blues te combineren met Classic Rock. Behalve bluesinvloeden van Stevie Ray en Jimmy Vaughan hebben rockinvloeden als van Cream, Hendrix en Zeppelin evenveel plaats gekregen in sound. Als gevolg van deze verandering van bezetting en stijl is de bandnaam ook gewijzigd in The Mellotones.
Sleutelwoorden die in recensies gebruikt worden om optredens van Mike & the Mellotones te omschrijven zijn energiek, strak, krachtig, intens, onderhoudend, origineel en vernieuwend.

OUDE OPTREDENS VAN The Mellotones

  • 25 mrt `12
  • 20 jan
  • 25 nov
  • 27 okt `06
  • 20 aug
  • 11 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN The Mellotones

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Mellotones. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Mellotones