Holywater

Uit: Lugo - Spanje

De naam Holywater is niet rechtstreeks gebaseerd op katholiek wijwater of op de kolkende Galicische zee die zo gevoelig is voor lekkende olietankers.

Het tweede album van dit jonge vierspan uit Lugo klinkt er echter niet minder sacraal, avontuurlijk en woest om. De voorzichtigheid van het debuut Handle with Care (A-066/2002) heeft daarbij plaats gemaakt voor een sterke hang naar experiment in compositie en geluid. De soms opzettelijk gruizige sound (lo-fi with care?) is mede vormgegeven door de in Spanje inmiddels vermaarde producer Paco Loco.

De songs van zanger/gitarist/songschrijver Ricardo Rodriguez, die vorig jaar nog een kleine solo-tournee door Nederland deed, zijn echter onverminderd melancholiek en gepassioneerd. Luister maar naar het ingetogen pareltje Cloudy Sky, dat Nina Simone-achtige kwaliteiten in zich bergt. Of naar het gedragen Let It Run On Me, waar het Hammond-orgel beukt als de golven en Rodriguez' stem om hulp lijkt te roepen, net zoals Thom Yorke van Radiohead dat soms kan doen. Ja, en als we toch bezig zijn met referenties, luister dan maar eens naar Six-String Throat, dat rijk aan fantasierijke gitaarpartijen is en waar Holywater zich ontpopt als het eigenwijze broertje van Muse.

OUDE OPTREDENS VAN Holywater

  • 12 okt `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Holywater

Wij hebben geen informatie over komende shows van Holywater. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Holywater Sides cover

Holywater - Sides

Het was een flinke rit geweest, met de auto van Lugo naar Madrid. Maar, het was het waard geweest. Niet alleen hadden ze, volgens de leden van de band zelf, het beste optreden van de tour gezien,...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: